Pečené hovädzie rebrá s fazuľou, paradajkami a so sušenými hubami
Suroviny
- 1,2 kg hovädzích rebier
- soľ Kania
- 3 bobkové listy Kania
- 5 guľôčok celého čierneho korenia
- 5 guľôčok nového korenia
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 štipľavé papričky
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- 100 ml červeného suchého vína
- 1 hrsť sušených húb
- 400 g lúpaných paradajok z konzervy Freshona
- 200 g strakatej suchej fazule Campo Largo
- čierne mleté korenie Kania
- 1 ciabatta
Servírovanie
- čerstvý rozmarín
- 100 g baraních rohov Freshona
Potrebujeme
hrniec, plech / pekáč, grilovaciu panvicu
Postup
Rebrá očistíme, prekrojíme na menšie časti, preložíme do hrnca s vodou. Ochutíme soľou, bobkovými listami, čiernym korením a novým korením. Biele časti lahôdkovej cibuľky nakrájame na kolieska. Cesnak nasekáme nahrubo a štipľavé papričky bez semienok najemno. V hrnci na oleji orestujeme cibuľu, cesnak aj papričky. Prisypeme sladkú mletú papriku, chvíľu orestujeme a podlejeme vínom. Prihodíme nasekané sušené huby, paradajky z konzervy a trochu vývaru z rebier. Prihodíme cez noc namočené a následne precedené fazule, ochutíme soľou a korením a ešte približne 5 minút povaríme. Predvarené fazule preložíme do plechu, na vrch uložíme rebrá, prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 60 minút. Na grilovacej panvici s olejom orestujeme krajce ciabatty dochrumkava.
Servírovanie
Pečené hovädzie rebrá s fazuľou posypeme rozmarínom, nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky a podávame s opečenou ciabattou a baraními rohmi.