8
46
Čokoládová Pavlova s jahodami

Čokoládová Pavlova s jahodami

1 h 0 m
12 porcií

Suroviny

Pavlova

  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 180 g bielkov (z cca 6 vajec)
  • 300 g kryštálového cukru Belbake
  • 20 g Zlatého klasu
  • 15 ml citrónovej šťavy alebo vínneho octu


Krém

  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 250 g mascarpone Lovilio


Zdobenie

  • 500 g čerstvých jahôd
  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • čerstvá mäta



Čas pečenia 

1 hodina 45 minút

Čas chladenia

1 hodina

Potrebujeme

misku na vodný kúpeľ, robot s nadstavcom metlička, silikónovú stierku, papier na pečenie, veľký plech, špajdľu


POSTUP

Pavlova

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.

V robote na stredných otáčkach šľaháme bielky. Keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame cukor a šľaháme do hustej lesklej peny približne 7 minút. Potom zašľaháme aj Zlatý klas a citrónovú šťavu.

Tip: Okraje papiera na pečenie pomocou malého množstva snehu prilepíme na plech.

Sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie do tvaru kruhu. Polejeme roztopenou čokoládou a pomocou špajdle opatrne premiešame, aby sme vytvorili tzv. mramorovanie. Pavlovu vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C, teplotu stiahneme na 110 °C a sušíme približne 1 hodinu a 45 minút.

Tip: Rúru počas pečenia neotvárame. Po upečení ju vypneme a v zatvorenej rúre necháme tortu chladnúť asi 1 hodinu. 


Krém

Tesne pred servírovaním smotanu na šľahanie spolu s mascarpone vyšľaháme dotuha a nanesieme na vychladnutý korpus.


Zdobenie

Umyté a osušené jahody v celosti alebo prekrojené na polovicu uložíme na krém. Nasekanú čokoládu zalejeme smotanou, roztopíme vo vodnom kúpeli a rozmiešame dohladka. Polevou prelejeme tortu a dozdobíme lístkami mäty.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    07. január 2022, 21:18

    Perfektná torta!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. marec 2021, 15:02

    Vyzera skvelo, pecie sa na spodnom a hornom ohreve? A ešte by ma zaujímalo, čokoláda ktorú dávame na vyšľahane bielka môže byt aj tepla? Ďakujem.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. marec 2021, 11:02

    ahojte mohli bi ste zmenit recept

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. marec 2021, 12:47

    Vyzerá úžasne ,asi aj tak chutí vyskúšam...ale čo so žĺtkami..? škoda ,že nie sú zapracované do krému.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      18. marec 2021, 08:26

      Spravte vaječný likér,však ide Veľká noc.

      Odpovedať
      • E
        Eva Kovaliček Matejčíková
        03. november 2021, 20:20

        Presne to so žĺtkami robím ja :D Prosím Vás čím krájate tú pavlovku aby vám nepraskala bielkova vrstva ?

        Odpovedať
        • H
          Hosť
          08. november 2021, 19:17

          vyskúšala som viacero nožov, ale najviac ma oslnil tento - https://profikuchar.sk/c/noze-na-sunku/ivo-premier-narezovy-noz-16-cm-9000616 nepraská s nim ani poleva

          Odpovedať
        • H
          Hosť
          03. november 2021, 22:32

          Ja týmto ;) https://profikuchar.sk/c/noze-cukrarske/wusthof-gourmet-noz-cukrarsky-26-cm-4517#product-full-description a nemám problém s praskaním

          Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. marec 2021, 16:37

    Ked torta odpocinie, kraja sa velmi dobre. Je efektna a velmi chutna. Dakujem za recept, uz som ju robila 2x

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      15. marec 2021, 15:03

      Dobrý deň, piekli ste ju na spodnom a hornom ohreve? Ďakujem.

      Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. marec 2021, 09:25

      Dobrý deň, teší nás, že má torta u Vás taký úspech! :-) Prajeme pekný deň.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        26. február 2022, 16:14

        dobry den,no mne ta torta nevyšla,robila som podla receptu ....zvrchu je pekna a vo vnutri taká gumova,ako keby mokrá,kde som urobila chybu ??? piekla som som len dolný a horný ohrev bez ventilátora presne podla receptu.... som sklamanááá :( :(

        Odpovedať
      • H
        Hosť
        21. marec 2021, 20:05

        Včera upečená, manžel si pochvaľuje...len som zmenila ovocie, keďže jahody boli nedostupné.

        Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať