0
0
Pomaly pečená hus s plnkou a hokkaido tekvicou

Pomaly pečená hus s plnkou a hokkaido tekvicou

9 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Hus

  • 1 celá hus
  • 1 cibuľa
  • 100 g čerstvého zázvoru
  • 2 jablká
  • 1 mandarínka
  • 1 lyžička majoránky Kania
  • soľ Kania
  • 1 lyžička celej rasce Kania


Tekvica

  • 500 g tekvice hokkaido
  • 1 jablko
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička celej rasce Kania
  • sušené chilli Kania
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 2 lyžice javorového sirupu Maribel

Potrebujeme

  • pekáč, strúhadlo

POSTUP

Hus očistíme, odrežeme masť a koncovú časť krídiel. Obe časti dáme pod hus do pekáča.

V mise zmiešame nahrubo nakrájanú cibuľu, zázvor, jablká bez jadrovníka a očistenú mandarínku rozdelenú na mesiačiky. Pridáme majoránku a soľ. Premiešame a pripravenou zmesou naplníme hus. Dôkladne osolíme a posypeme rascou aj zvonku. Hus vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a pomaly pečieme v rúre vyhriatej na 90 °C 8 hodín. Pred koncom zvýšime teplotu na 200 °C a dopečieme dochrumkava.

Z tekvice a 1 jablka odstránime semienka a nastrúhame.

Z výpeku husi, ktorý odoberieme z pekáča, osmažíme najemno nasekanú cibuľu, cesnak, rascu a necháme speniť. Pridáme predpripravenú tekvicu a jablko, osolíme, okoreníme a ochutíme sušeným chilli, octom a javorovým sirupom. Premiešame a dusíme pod pokrievkou asi 5 minút.

Servírovanie

Uprostred taniera naservírujeme porciu tekvice hokkaido, na ktorú položíme časť upečenej husi a polejeme šťavou s výpeku.

Tip: Môžeme podávať s knedľou. Pozri ako si pripraviť domácu knedľu.