Losos v bylinkovom cestíčku s pikantným dresingom
- 400 g čerstvého lososa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 150 g hladkej múky Belbake
- 2 vajíčka
- 200 ml perlivej vody Saguaro
- čerstvé bylinky (pažítka, petržlenová vňať, tymian)
- rastlinný olej Promienna
- 150 g kyslej smotany Pilos
- 1 lyžica paradajkového pretlaku Mikado
- 1 strúčik cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 1 citrón
- 1 lyžička worchestrovej omáčky Mikado
Potrebujeme
- metličku na šľahanie
- papierové utierky
- strúhadlo
Postup
Losos v bylinkovom cestíčku
Z lososa stiahneme kožu a nakrájame ho na asi 2 cm široké pásiky. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. V miske vymiešame múku, vajíčka a perlivú vodu na hustejšie cestíčko. Vodu prilievame postupne, aby v ňom nevznikli hrudky. Cestíčko ochutíme soľou, mletým čiernym korením a pridáme 1 hrsť byliniek nasekaných najemno. Ešte raz poriadne premiešame. Do pripraveného cestíčka obalíme kúsky lososa a vypražíme ich v rozpálenom oleji dozlatista a dochrumkava. Od prebytočného oleja ich osušíme na papierových utierkach.
Pikantný dresing
V miske zmiešame kyslú smotanu, paradajkový pretlak a nastrúhaný cesnak. Zo štipľavej papričky odstránime jadierka, nasekáme ju nadrobno a primiešame do dresingu. Pridáme 1 hrsť najemno nasekanej pažítky a petržlenovej vňate. Ochutíme šťavou z 1/2 citróna, worchestrovou omáčkou, osolíme a okoreníme. Dôkladne premiešame.
Servírovanie
Chrumkavé kúsky lososa v bylinkovom cestíčku pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pikantným dresingom.
Tip
Lososa stiahneme z kože tak, že filetu chytíme za chvostovú časť, ostrým nožom zarežeme skraja do ryby a čepeľ noža vedieme tesne popri koži.