Šťuka s mrkvovým pyré a šošovicovým šalátom
Mrkvovo-zázvorová kaša
- 50 g masla Pilos
- 30 g zázvoru
- 50 g šalotky
- 300 g mrkvy
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 250 ml hydinového vývaru
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Šošovicový šalát
- 100 g šošovice Cornfarm
- 1 lahôdková cibuľka
- čerstvá mäta
- 1 pomaranč
- 2 lyžice červeného vínneho octu Acentino
- olivový olej Primadonna
Šťuka
- 4 filety morskej šťuky
- rastlinný olej Promienna
- hladká múka Belbake na pomúčenie
- 2 lyžice masla Pilos
- 2 strúčiky cesnaku
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
Mrkvovo-zázvorová kaša
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme zázvor nakrájaný na rezance, šalotku nakrájanú na väčšie kusy a orestujeme. Neskôr pridáme mrkvu nakrájanú na kocky, osolíme, okoreníme, zarestujeme, podlejeme vývarom a varíme domäkka. Prilejeme trochu smotany a rozmixujeme dohladka.
Šošovicový šalát
Šošovicu uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a ešte teplú zmiešame s lahôdkovou cibuľkou nakrájanou na kolieska, nasekanou mätou a nastrúhanou pomarančovou kôrou. Pokvapkáme vínnym octom a olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Šalát necháme 10 – 15 minút odstáť a v prípade potreby ešte dochutíme.
Šťuka
Filety z oboch strán osolíme, stranu bez kože okoreníme a stranu s kožou pomúčime. Na rozohriatom oleji ich opečieme najprv na strane s kožou, otočíme, pridáme maslo, rozpučené strúčiky cesnaku a stiahneme plameň.
Servírovanie
Šťuku podávame s mrkvovo-zázvorovou kašou a šošovicovým šalátom. Prelejeme ju trochou výpeku a dozdobíme pomarančovými segmentami a mätou.
Tip: Ako sa pripravujú pomarančové segmenty, sa dozviete v Kuchyni Lidla.