Roláda z morčacích pŕs so sušenými paradajkami a slaninou
Morčacie prsia
- 100 g sušených paradajok v oleji Baresa
- 2 strúčiky cesnaku
- 6 lístkov čerstvej bazalky + na ozdobu
- 30 g strúhaného syra grana padano Lovilio
- 2 lyžice strúhanky Belbake
- 1 kg morčacích pŕs v celku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 200 g anglickej slaniny Pikok (plátky)
Zemiaková kaša
- asi 100 ml plnotučného mlieka Pilos
- asi 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 400 g zemiakov
- 2 lyžice olivového oleja Promienna
- 1 hrsť rukoly
Postup
POTREBUJEME
- sekací mixér
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- kuchynský špagát
- teplomer so sondou
Morčacie prsia
Scedené sušené paradajky, na plátky nakrájaný cesnak, nasekanú bazalku a trochu oleja zo sušených paradajok rozmixujeme. Túto zmes zmiešame so syrom a strúhankou.
Morčacie prsia rozrežeme tak, aby vznikol jeden veľký plát. Pod fóliou ho naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme pripravenou náplňou. Zrolujeme a roládu zabalíme do slaniny. Zviažeme špagátom a pečieme pri 160 °C, kým vnútorná teplota mäsa vystúpi na 65 °C.
Po upečení necháme chvíľu odpočinúť a odstránime špagát.
Zemiaková kaša
Očistené zemiaky nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme a prepasírujeme. V hrnci uvaríme mlieko so smotanou. Pridáme prepasírované zemiaky, osolíme a zamiešame. Prilejeme trochu olivového oleja a pridáme hrsť nasekanej rukoly.
Servírovanie
Roládu nakrájame na plátky a podávame so zemiakovou kašou. Prelejeme výpekom a dozdobíme bazalkou a rukolou.