0
21
Roláda z morčacích pŕs so sušenými paradajkami a slaninou

Roláda z morčacích pŕs so sušenými paradajkami a slaninou

1 h 15 m
4 porcie

Morčacie prsia

  • 100 g sušených paradajok v oleji Baresa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 6 lístkov čerstvej bazalky + na ozdobu
  • 30 g strúhaného syra grana padano Lovilio
  • 2 lyžice strúhanky Belbake
  • 1 kg morčacích pŕs v celku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 200 g anglickej slaniny Pikok (plátky)

Zemiaková kaša

  • asi 100 ml plnotučného mlieka Pilos
  • asi 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 400 g zemiakov
  • 2 lyžice olivového oleja Promienna
  • 1 hrsť rukoly

Postup

POTREBUJEME

  • sekací mixér
  • tĺčik na mäso
  • potravinovú fóliu
  • kuchynský špagát
  • teplomer so sondou

Morčacie prsia

Scedené sušené paradajky, na plátky nakrájaný cesnak, nasekanú bazalku a trochu oleja zo sušených paradajok rozmixujeme. Túto zmes zmiešame so syrom a strúhankou.

Morčacie prsia rozrežeme tak, aby vznikol jeden veľký plát. Pod fóliou ho naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme pripravenou náplňou. Zrolujeme a roládu zabalíme do slaniny. Zviažeme špagátom a pečieme pri 160 °C, kým vnútorná teplota mäsa vystúpi na 65 °C.

Po upečení necháme chvíľu odpočinúť a odstránime špagát.

Zemiaková kaša

Očistené zemiaky nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme a prepasírujeme. V hrnci uvaríme mlieko so smotanou. Pridáme prepasírované zemiaky, osolíme a zamiešame. Prilejeme trochu olivového oleja a pridáme hrsť nasekanej rukoly.

Servírovanie

Roládu nakrájame na plátky a podávame so zemiakovou kašou. Prelejeme výpekom a dozdobíme bazalkou a rukolou.