1
8
Zemiakové krokety s grilovanou krkovičkou

Zemiakové krokety s grilovanou krkovičkou

1 h 30 m
4 porcie
  • 800 g bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymian
  • čerstvý rozmarín
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 4 lyžice francúzskej hrubozrnnej horčice Duc De Couer
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 250 ml mlieka Pilos
  • 100 g masla Pilos
  • 180 g hladkej múky Castello
  • 3 vajíčka
  • 1 hrsť petržlenovej vňate
  • 250 g uvarených zemiakov v šupke
  • rastlinný olej Promienna
  • 1 červená cibuľa
  • 400 g mrazených fazuľových strukov Chira
  • 2 lyžice majonézy Mikado
  • 3 lyžice jemného kečupu Mikado
  • 1 lyžice strúhaného chrenu Mikado
  • šťava z ½ citróna

Postup

Potrebujeme

  • zapekaciu misu
  • lis na zemiaky

Grilovaná krkovička

Umytú a osušenú krkovičku nakrájame na plátky, ktoré rukou zľahka roztlačíme (môžeme aj naklepať pomocou tĺčika) a okoreníme. Dno zapekacej misy potrieme trochou horčice, pridáme trochu nasekaného tymianu a rozmarínu, 4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky, plátky krkovičky, potrieme zvyšnou horčicou, posypeme bylinkami a pokvapkáme olivovým olejom. Mäso marinujeme v chladničke aspoň 3 hodiny (ideálne celú noc).

Marinované plátky krkovičky osolíme a sprudka opečieme na rozpálenej panvici s rastlinným olejom. Potom preložíme do zapekacej misy, podlejeme trochou vody a dopekáme vo vyhriatej rúre na 160 °C 15 – 20 minút.

Zemiakové krokety z odpaľovaného cesta

Do hrnca nalejeme mlieko a pridáme maslo. Keď začne mlieko vrieť, prisypeme hladkú múku a rozmiešame. Vzniknuté cesto chvíľu odpaľujeme v hrnci, kým sa začne odliepať od stien hrnca. Potom ho necháme 3 – 4 minúty vychladnúť. Pridáme vajcia, soľ, najemno nasekanú petržlenovú vňať a prepasírované zemiaky. Hotové cesto necháme chvíľu odležať v chladničke.

Pomocou lyžice namočenej v oleji tvarujeme z cesta krokety, ktoré smažíme vo väčšom množstve rozpáleného rastlinného oleja dozlatista. V priebehu smaženia otáčame. Hotové krokety preložíme na kuchynské utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Zľahka osolíme.

Restované fazuľové struky

2 strúčiky cesnaku nakrájame na plátky, červenú cibuľu na pásiky a orestujeme ich na panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme rozmrazené fazuľové struky. Ochutíme soľou a korením.

Kokteilová omáčka

Majonézu, kečupu, chren a citrónovú šťavu zmiešame. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.

Servírovanie

Grilovanú krkovičku podávame s kroketami a restovanými fazuľovými strukmi. Omáčku servírujeme v samostatnej miske.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info