0
13
Stracciatellový koláč s čerešňami

Stracciatellový koláč s čerešňami

40 min
8 porcií

Suroviny

Korpus

  • 2 vajcia
  • 105 g kryštálového cukru Belbake
  • 100 ml slnečnicového oleja Vita D’or
  • 180 g hladkej múky Belbake (+ 2 lyžice na vysypanie formy)
  • 2 lyžice kakaa Belbake
  • 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 100 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 4 lyžice jahodového džemu Maribel


Stracciatellový krém

  • 250 g roztierateľného tučného tvarohu Pilos
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 2 balíčky vanilínového cukru Belbake
  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)


Zdobenie

  • 200 g čerešní
  • 1 hrsť lístkov čerstvej mäty

Čas chladenia: 1 hodina

Potrebujeme

metličku, okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm


POSTUP

Korpus

Vajíčka vymiešame s cukrom. Pridáme olej, múku, kakao, kypriaci prášok, mlieko a premiešame. Tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.

Upečený korpus potrieme džemom a necháme chladnúť asi 30 minút.

Stracciatellový krém

V miske zmiešame tvaroh, mascarpone a vanilínový cukor. Nakoniec primiešame na malé kúsky nakrájanú čokoládu.

Vychladnutý korpus s džemom potrieme stracciatellovým krémom a necháme 30 minút tuhnúť v chladničke.

Servírovanie

Stracciatellový koláč dozdobíme čerešňami a lístkami mäty.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať