Stracciatellový koláč s čerešňami
Suroviny
Korpus
- 2 vajcia
- 105 g kryštálového cukru Belbake
- 100 ml slnečnicového oleja Vita D’or
- 180 g hladkej múky Belbake (+ 2 lyžice na vysypanie formy)
- 2 lyžice kakaa Belbake
- 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 100 ml mlieka Pilos (3,5 %)
- 1 lyžica masla Pilos
- 4 lyžice jahodového džemu Maribel
Stracciatellový krém
- 250 g roztierateľného tučného tvarohu Pilos
- 250 g mascarpone Lovilio
- 2 balíčky vanilínového cukru Belbake
- 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
Zdobenie
- 200 g čerešní
- 1 hrsť lístkov čerstvej mäty
Čas chladenia: 1 hodina
Potrebujeme
metličku, okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm
POSTUP
Korpus
Vajíčka vymiešame s cukrom. Pridáme olej, múku, kakao, kypriaci prášok, mlieko a premiešame. Tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
Upečený korpus potrieme džemom a necháme chladnúť asi 30 minút.
Stracciatellový krém
V miske zmiešame tvaroh, mascarpone a vanilínový cukor. Nakoniec primiešame na malé kúsky nakrájanú čokoládu.
Vychladnutý korpus s džemom potrieme stracciatellovým krémom a necháme 30 minút tuhnúť v chladničke.
Servírovanie
Stracciatellový koláč dozdobíme čerešňami a lístkami mäty.