Čučoriedkové blondies
Suroviny
Cesto
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 125 g masla Pilos
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 130 g trstinového cukru Belbake
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 150 g hladkej múky Belbake
- ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 150 g čučoriedkového džemu Maribel
- 80 g čerstvých čučoriedok
Mrvenička
- 50 g masla Pilos
- 60 g trstinového cukru Belbake
- 60 g polohrubej múky Belbake
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, sitko, okrúhlu formu s vlnitým okrajom a vyberateľným dnom s priemerom 22 cm, papier na pečenie, špajdľu
POSTUP
Polovicu čokolády spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.
Vajíčko, žĺtok, oba cukry a štipku soli šľaháme na rýchlych otáčkach do peny.
Vlažnú roztopenú zmes opatrne vlejeme do vaječnej peny a mixujeme dohladka. Už len ručne zapracujeme preosiatu múku s práškom do pečiva.
Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme až ku okrajom. Navrch pridáme džem. Špajdľou prejdeme cez obe vrstvy, aby vznikol mramorový vzor. Posypeme polovicou čučoriedok, zvyšnou nalámanou čokoládou a mrveničkou, ktorú pripravíme zmiešaním masla, cukru a múky.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 – 40 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a stuhnúť v chladničke.
Servírovanie
Čučoriedkové blondies servírujeme posypané zvyšnými čučoriedkami.