Strúhaný kakaovo‑tvarohový rez
Cesto
- 300 g hladkej múky Belbake
- 125 g práškového cukru Belbake
- 190 g zmäknutého masla Pilos
- 1 prášok do pečiva
- 1 žĺtok
- 25 g holandského kakaa Belbake
- štipka soli Belbake
Plnka
- 2 žĺtky
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 560 g tvarohu Pilos
- 3 bielky
- štipka soli Belbake
POSTUP
POTREBUJEME
- mixér s lopatkou a šľahacou metličkou
- plech na pečenie (20x20 cm)
- strúhadlo s veľkými otvormi
Cesto
Všetky suroviny nasypeme do mixéra s nadstavcom lopatka a vymiesime tuhé cesto. Hotové cesto dáme do chladničky odležať aspoň na 1 hodinu.
Plnka
Žĺtky s cukrom vyšľaháme mixérom s nadstavcom metlička do peny. Pridáme tvaroh a zašľaháme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne primiešame k vajíčkovo-tvarohovej zmesi.
Kakaovo-tvarohový rez
Vychladnuté cesto rozdelíme na 2 polovice. Jednu polovicu cesta nastrúhame na dno plechu, pokryjeme plnkou a na vrch opatrne nastrúhame zvyšné cesto. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 40 minút. Upečený koláč necháme dôkladne vychladnúť a až potom nakrájame na rezy.