4
101
Tagliatelle s lososom

Tagliatelle s lososom

20 min
5 porcií
  • 250 g čerstvého lososa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 štipľavá paprička
  • olivový olej Primadonna
  • 50 g prosciutta Dulano Selection
  • 100 g cherry paradajok
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 500 g chladených cestovín tagliatelle Italiamo
  • čerstvá petržlenová vňať
  • citrónová šťava (na dochutenie)

POSTUP

POTREBUJEME

  • sitko alebo naberačku na cestoviny

Nadrobno nasekaný cesnak a štipľavú papričku zbavenú semienok orestujeme na panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme prosciutto nakrájané na menšie kúsky a cherry paradajky.

Umytého a osušeného lososa stiahneme z kože a nakrájame na menšie kocky. Pridáme na panvicu, ochutíme korením a štipkou soli a krátko spolu orestujeme. Potom pridáme maslo a podlejeme vínom. Na miernom ohni povaríme, kým sa z vína odparí alkohol.

Medzitým uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode „al dente“. Scedíme a pridáme ich na panvicu. Dochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a pár kvapkami citrónovej šťavy. Zľahka premiešame.

Servírovanie

Cestoviny podávame v hlbokom tanieri, pokvapkané olivovým olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať