Tagliatelle s lososom
- 250 g čerstvého lososa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej Primadonna
- 50 g prosciutta Dulano Selection
- 100 g cherry paradajok
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice masla Pilos
- 50 ml suchého bieleho vína
- 500 g chladených cestovín tagliatelle Italiamo
- čerstvá petržlenová vňať
- citrónová šťava (na dochutenie)
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko alebo naberačku na cestoviny
Nadrobno nasekaný cesnak a štipľavú papričku zbavenú semienok orestujeme na panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme prosciutto nakrájané na menšie kúsky a cherry paradajky.
Umytého a osušeného lososa stiahneme z kože a nakrájame na menšie kocky. Pridáme na panvicu, ochutíme korením a štipkou soli a krátko spolu orestujeme. Potom pridáme maslo a podlejeme vínom. Na miernom ohni povaríme, kým sa z vína odparí alkohol.
Medzitým uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode „al dente“. Scedíme a pridáme ich na panvicu. Dochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a pár kvapkami citrónovej šťavy. Zľahka premiešame.
Servírovanie
Cestoviny podávame v hlbokom tanieri, pokvapkané olivovým olejom.