Tapas so šunkou Jamón Serrano a baklažánovým šalátikom
- 150 g šunky Jamón Serrano Sol&Mar (plátky)
- 1 baklažán
- 2 lahôdkové cibuľky
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej Italiamo
- farebné papriky (1/2 žltej, 1/2 červenej, 1/2 zelenej)
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 štipľavá paprička
- 2 paradajky
- 100 g zelených olív bez kôstky Baresa
- 1 hrsť byliniek (petržlenová vňať a bazalka)
- šťava z 1/2 citróna
- 1 drevorubačov chlieb
Baklažánový šalátik
Baklažán nakrájame na malé kocky. Lahôdkovú cibuľku a 3 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno a krátko orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Pridáme nakrájaný baklažán a restujeme dozlatista. Podľa potreby môžeme pridať olivový olej. Papriky nakrájame na malé kocky a pridáme restovať k baklažánu. Osolíme a okoreníme. Zo štipľavej papričky odstránime jadierka, nasekáme ju nadrobno a pridáme k zelenine. K opečenej zmesi pridáme ošúpané paradajky nakrájané na kocky. Dôkladne premiešame. Krátko podusíme a pridáme rozpolené zelené olivy. Osolíme, okoreníme a primiešame nadrobno nasekané bylinky a šťavu z 1/2 citróna. Zmes premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť.
Opečené chlebíky
Na druhej panvici na troche olivového oleja opečieme plátky drevorubačovho chleba dozlatista.
SERVÍROVANIE
Opečené chlebíky potrieme strúčikom cesnaku, na každý naložíme vychladnutú baklažánovú zmes a vrch ozdobíme šunkou Jamón Serrano.