Paštéta z kreviet a lososa
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica strúhanky Belbake
- 50 ml olivového oleja Italiamo
- 100 g póru
- 200 g kreviet Deluxe
- 2 paradajky
- 400 ml mlieka Pilos
- 400 g čerstvého lososa
- 4 vajcia
- 150 g chlebovej striedky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
- formu na terinu
- sekací mixér
- alobal
Postup
Obdĺžnikovú formu na terinu vytrieme maslom a vysypeme strúhankou.
Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom najemno nakrájaný pór a očistené krevety dozlatista. Paradajky oblanšírujeme (krátko povaríme vo vriacej vode) a ošúpeme. Z paradajok vykrojíme jadierka. Dužinu nakrájame nadrobno a pridáme ich restovať na panvicu. Prilejeme mlieko a varíme približne 10 minút na miernom ohni. Pridáme lososa bez kože nakrájaného na kocky a krátko povaríme. Potom zmes necháme vychladnúť.
Do vychladnutej zmesi pridáme vajíčka a nakrájanú chlebovú striedku. Celú zmes rozmixujeme. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Prelejeme do formy, zakryjeme alobalom a pečieme približne 50 minút pri 200 °C.
Servírovanie
Pred podávaním necháme terinu poriadne zachladiť v chladničke a potom ju nakrájame na plátky.