1
1
Paštéta z kreviet a lososa

Paštéta z kreviet a lososa

1 h 30 m
8 porcií
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica strúhanky Belbake
  • 50 ml olivového oleja Italiamo
  • 100 g póru
  • 200 g kreviet Deluxe
  • 2 paradajky
  • 400 ml mlieka Pilos
  • 400 g čerstvého lososa
  • 4 vajcia
  • 150 g chlebovej striedky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

Potrebujeme

  • formu na terinu
  • sekací mixér
  • alobal

Postup

Obdĺžnikovú formu na terinu vytrieme maslom a vysypeme strúhankou.

Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom najemno nakrájaný pór a očistené krevety dozlatista. Paradajky oblanšírujeme (krátko povaríme vo vriacej vode) a ošúpeme. Z paradajok vykrojíme jadierka. Dužinu nakrájame nadrobno a pridáme ich restovať na panvicu. Prilejeme mlieko a varíme približne 10 minút na miernom ohni. Pridáme lososa bez kože nakrájaného na kocky a krátko povaríme. Potom zmes necháme vychladnúť.

Do vychladnutej zmesi pridáme vajíčka a nakrájanú chlebovú striedku. Celú zmes rozmixujeme. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Prelejeme do formy, zakryjeme alobalom a pečieme približne 50 minút pri 200 °C.

Servírovanie

Pred podávaním necháme terinu poriadne zachladiť v chladničke a potom ju nakrájame na plátky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať