Mäsové taštičky
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- ½ červenej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 250 g mletého bravčového mäsa
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia Kania
- ½ lyžičky mletej štipľavej papriky Kania
- ½ lyžičky soli Belbake
- 2 lyžice pasírovaných paradajok Freshona
- 4 cherry paradajky
- 100 g strúhaného cheddaru Valley Spire
- 1 hrsť čerstvého petržlenu
- 2 lístkové cestá Chef Select & You
- 1 vajce
Potrebujeme
okrúhlu formu na vykrajovanie s priemerom cca 8 cm, veľký plech na pečenie, papier na pečenie
POSTUP
Na olivovom oleji opražíme nasekanú červenú cibuľu s cesnakom. Pridáme bravčové mäso, čierne korenie, mletú papriku, soľ a pasírované paradajky. Restujeme cca 10 minút. Pridáme cheddar a čerstvý petržlen. Z lístkového cesta vykrojíme kolieska, ktoré naplníme mäsovou zmesou tak, aby sa dali uzavrieť. Preložíme jednu stranu a vidličkou pritlačíme okraje tak, aby nám vznikli plnené pirohy. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
Servírovanie
Podávame posypané čerstvým petržlenom.