Bruschetty s mozzarellou
- 8 krajcov drevorubačovho chleba
- 20 kusov cherry paradajok
- 125 g mini mozzarelly Lovilio
- 2 strúčiky cesnaku
- 6 kusov čiernych olív Baresa
- 3 lyžice olivového oleja Luccese
- 1 lyžica bieleho vínneho octu Acentino
- soľ Belbake
- čierne korenie z mlynčeka Kania
- 1 lyžička sušenej bazalky Mikado
- niekoľko lístkov čerstvej bazalky
Postup
Paradajky nakrájame na osminky, mini mozzarelly na polovice. Cesnak pokrájame nadrobno. Olivy nakrájame na kolieska.
Všetky prísady zmiešame v miske spolu s olivovým olejom, vínnym octom, soľou, čiernym korením, sušenou bazalkou a naložíme na krajce chleba.
Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C, kým sa mozzarella roztopí a kôrka chleba sa opečie dozlatista. Bruschetty ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.