Teľacie rezne so zemiakovým šalátom s majonézou
- 3 stonky stopkového zeleru
- 1 – 2 mrkvy
- 1 kg zemiakov uvarených v šupke
- 2 lahôdkové cibuľky
- 200 g sterilizovaných uhoriek Freshona
- 250 ml majonézy Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý kôpor
- čerstvá pažítka
- 600 g teľacích rezňov zo stehna
- 8 plátkov údeného boku Pikok
- 150 g bryndze Pilos
- olivový olej Primadonna
- 2 lyžice masla Pilos
Postup
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- špajdle alebo špáradlá
Zemiakový šalát
Očistený stopkový zeler a mrkvu nakrájame na menšie kocky, ktoré oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode približne 2 minúty. Potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou. Preložíme do väčšej misky. Postupne k nim pridáme na menšie kúsky nakrájané uvarené a ošúpané zemiaky, lahôdkovú cibuľku, uhorky a majonézu. Osolíme, okoreníme a zriedime trochou vody zo sterilizovaných uhoriek. Premiešame. Na záver pridáme nadrobno nasekané čerstvé bylinky, premiešame a necháme chvíľu odpočívať, aby sa všetky chute spojili.
Plnené teľacie rezne
Umyté a osušené rezne naklepeme pod fóliou natenko. Ochutíme ich soľou a korením. Na každý rozložíme plátky slaniny a kúsok bryndze. Preložíme tak, aby vznikla kapsy a uzatvoríme pomocou špáradiel. Pripravené kapsy opekáme na rozohriatej panvici s olivovým olejom z každej strany do zlatohneda. Pred dokončením pridáme do panvice maslo a stiahneme z ohňa. Necháme chvíľu odpočívať. Pred servírovaním odstránime špáradlá.
Servírovanie
Plnené teľacie rezne servírujeme so zemiakovým šalátom a posypané nasekanou pažítkou alebo kôprom.