0
1
Zapečené kačacie ragú so zemiakovou kašou

Zapečené kačacie ragú so zemiakovou kašou

3 h 30 m
4 porcie
  • 1 kačica
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • celá rasca Kania
  • 100 g mrkvy
  • 100 g petržlenu
  • 100 g stopkového zeleru
  • 1 červená cibuľa
  • 2 hrušky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku Mikado
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 300 ml kačacieho vývaru
  • 200 g bielej fazule Cornfarm (uvarenej podľa návodu na obale)
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • 500 g zemiakov
  • 100 ml smotany na šľahania Pilos (33%)
  • 3 žĺtky
  • 1 pomaranč
  • 2 citróny

Postup

Potrebujeme

  • zapekaciu misu alebo pekáč s pokrievkou
  • alobal
  • hlbšiu panvicu
  • sitko
  • plech
  • strúhadlo

Pečené kačica

Umytú a osušenú kačicu dôkladne ochutíme soľou, korením a celou rascou. Podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom alebo pokrievkou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 1,5 hodiny. Potom odstránime alobal a dopekáme pri rovnakej teplote ešte 20 – 30 minút dochrumkava. Upečenú kačicu necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme od kostí. Prsia vyrežeme a s trochou kačacieho výpeku odložíme na neskôr.

Kačacie ragú s fazuľou

V hlbšej panvici rozohrejeme trochu kačacieho výpeku. Pridáme očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, stopkový zeler, červenú cibuľu a hrušky. Potom pridáme paradajkový pretlak a krátko spolu orestujeme. Podlejeme červeným vínom a počkáme, kým sa zredukuje na sirup. Podlejeme kačacím vývarom a pridáme uvarenú a scedenú bielu fazuľu. Chvíľu spolu dusíme. Potom pridáme kúsky kačacieho mäsa obraného od kostí a nasekanú petržlenovú vňať.

Zapečené kačacie ragú

Medzitým uvaríme očistené zemiaky domäkka a prepasírujeme. K ešte teplým zemiakom prilejeme smotanu, žĺtky a osolíme. Zmes dôkladne premiešame.

Kačacie ragú rozložíme rovnomerne na dno zapekacej misy, posypeme nastrúhanou pomarančovou a citrónovou kôrou a celú plochu ragú pokryjeme zemiakovou kašou. Pečieme vo vyhriatej rúre pod grilom pri teplote 220 °C dozlatista (asi 20 – 25 minút). Na posledných 5 minút vložíme do rúry aj kačacie prsia s trochou výpeku. Pred servírovaním kačacie prsia nakrájame na plátky a poukladáme na zapečené kačacie ragú.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info