Tofu steak s hlivou, so cherry paradajkami a s cesnakom
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 200 g hlivy ustricovej
- 200 g cherry paradajok
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 lyžička trstinového cukru Belbake
- 200 g krájaných paradajok v konzerve Baresa
- 300 g tofu Vemondo
- šťava z 1 limetky
- 1 hrsť poľného šalátu
Potrebujeme
- panvicu
POSTUP
Na rozpálenú panvicu s olejom dáme restovať na pásiky nakrájanú hlivu. Ochutíme soľou a korením a polejeme olejom podľa potreby. Prihodíme cesnak nasekaný na plátky, na štvrtiny nakrájané cherry paradajky, najemno nakrájané biele časti lahôdkovej cibuľky, trstinový cukor, soľ a korenie. Prilejeme paradajky z konzervy a šťavu z limetky. Zmes premiešame a krátko podusíme. Podľa potreby dochutíme soľou alebo korením. Na záver prihodíme zelenú časť lahôdkovej cibuľky.
Tofu osušíme, prekrojíme na polovicu, ochutíme soľou a korením a restujeme na rozpálenej panvici s olejom dozlatista.
V mise ochutíme poľný šalát s olejom, šťavou z limetky, soľou a korením.
Servírovanie
Tofu steak servírujeme so zeleninovou zmesou a porciou poľného šalátu.