0
12
Konfitovaný králik so špenátom a zemiakovými šúľancami

Konfitovaný králik so špenátom a zemiakovými šúľancami

20 min
4 porcie

Králik

  • 1 celý králik
  • 50 g morskej soli v mlynčeku Kania
  • 6 vetvičiek čerstvého rozmarínu
  • kôra z 1 citróna
  • 2 hlávky cesnaku
  • 10 guľôčok nového korenia Mikado
  • 10 guľôčok celého čierneho korenia Mikado
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 500 ml rastlinného oleja Promienna
  • 500 ml olivového oleja Italiamo

Príloha

  • 300 g zemiakov
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 100 g hrubej múky Castello
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 lyžice masla
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g čerstvého špenátu

Potrebujeme

  • zapekaciu misu
  • potravinovú fóliu
  • pekáč s vekom
  • sitko
  • lis na zemiaky
  • papierové utierky

Konfitovaný králik

Umytého králika naporciujeme na štvrtiny, vložíme do zapekacej misy a dôkladne osolíme väčším množstvom soli. Pridáme 3 vetvičky rozmarínu, citrónovú kôru, roztlačené strúčiky z 1 hlávky cesnaku, 5 guľôčok celého čierneho a 5 nového korenia. Pripraveného králika prekryjeme fóliou a necháme marinovať minimálne 3 – 4 hodiny v chladničke (ideálne aj celú noc).

Namarinované mäso opláchneme, aby nebolo príliš slané a preložíme do pekáča. Králika znovu ochutíme – pridáme 3 vetvičky rozmarínu, 5 guľôčok celého čierneho a 5 guľôčok nového korenia, bobkové listy a celé strúčiky z 1 hlávky cesnaku. Zalejeme rastlinným aj olivovým olejom, prikryjeme vekom a vložíme do rúry vyhriatej na 130 °C na 2 – 3 hodiny (podľa veľkosti králika).

Zemiakové šúľance

Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, prepasírujeme do misky a osolíme. Pridáme vajce a žĺtok. Zamiešame, podľa potreby prisypeme hrubú múku a vypracujeme vláčne cesto. Vytvarujeme ho do tvaru valca a odkrajujeme z neho malé kúsky, ktoré ušúľame do tvaru väčších šúľancov. Šúľance varíme vo vriacej vode 3 – 4 minúty.

Jednu cibuľu nakrájame nadrobno a na troche masla opražíme na panvici dozlatista.

Uvarené a scedené šúľance preložíme k orestovanej cibuli, krátko spolu osmažíme a na záver pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať.

Restovaný špenát

Druhú cibuľu nakrájame najemno a osmažíme na rozpálenej panvici na troche masla dozlatista. Pridáme 1 strúčik cesnaku nakrájaný na plátky. Krátko orestujeme a pridáme listy špenátu. Osolíme, okoreníme a krátko restujeme, aby sa špenát trochu sparil. Potom ho osušíme na papierových utierkach.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme orestovaný špenát a zemiakové šúľance. Do stredu taniera naložíme konfitovaného králika.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info