Pita s kuracím mäsom a gréckym šalátom
Suroviny
Cesto
- 180 ml teplej vody
- 10 g čerstvého droždia
- 300 g polohrubej múky Belbake
- 5 g soli Kania
Šalát
- 1 uhorka
- 1 paradajka
- 1 červená cibuľa
- čerstvá petržlenová vňať
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Dresing
- 3 lyžice jogurtu gréckeho typu Pilos
- ½ lyžičky sušeného cesnaku Kania
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Ešte budeme potrebovať
- 3 plátky kuracích pŕs
- šťava z ½ citróna
- ½ lyžičky sušeného cesnaku Kania
- 1 lyžička sušenej bazalky Kania
- ½ lyžičky sladkej mletej papriky Kania
- 1 lyžica medu
- olivový olej Primadonna
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, valček, panvicu, alobal
POSTUP
Cesto
V mise zmiešame teplú vodu s droždím a necháme chvíľu odležať, kým kvások začne pracovať.
V robote s nadstavcom hák vymiešame múku, kvások a soľ. Necháme vykysnúť približne 90 minút prikryté fóliou. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti a na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme do tvaru pity. Následne opekáme na suchej panvici. Po dopečení pitu zabalíme v utierke.
Šalát
Uhorku, paradajku a červenú cibuľu nakrájame na menšie kocky. V mise ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou, čiernym korením a pár kvapkami olivového oleja.
Dresing
V menšej miske zmiešame jogurt, sušený cesnak, soľ a čierne mleté korenie.
Kuracie prsia ochutíme soľou a korením, pokvapkáme šťavou z citróna, posypeme sušeným cesnakom, bazalkou, mletou paprikou, medom a olejom. Necháme marinovať. Následne kuracie prsia orestujeme v panvici s trochou oleja.
Servírovanie
Pitu naplníme dresingom, mäsom a šalátom.