Tradičný ríbezľový koláč s orechovým snehom
Suroviny
Na vymazanie a vysypanie formy
- 30 g masla Pilos
- 30 g polohrubej múky Belbake
Cesto
- 170 g masla Pilos
- 170 g práškového cukru Belbake
- 6 žĺtkov
- 170 g polohrubej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
Ešte budeme potrebovať
- 300 g ríbezlí
Sneh
- 6 bielkov
- 170 g kryštálového cukru Belbake
- 180 g mletých vlašských orechov Alesto
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička a lopatka, plech
Postup
Cesto
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme žĺtky. Prisypeme preosiatu múku a prášok do pečiva. Premiešame a cesto prejeme do formy vymazanej maslom a vysypanej múkou. Na cesto pridáme ríbezle.
Sneh
Bielky šľaháme v robote, kým sa vytvorí pena. Postupne prisýpame cukor a šľaháme približne 8 minút. Na záver primiešame mleté vlašské orechy a sneh nalejeme na ríbezle. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 – 60 minút.