Nepečený tvarohový koláč
Suroviny
- 400 g mascarpone Milbona
- 400 g plnotučného tvarohu Pilos
- 70 g práškového cukru Belbake
- 1 vanilínový cukor Belbake
- 150 ml plnotučného mlieka Pilos
- 60 maslových sušienok Sondey (15 ks na jednu vrstvu)
- 150 g mrazených čučoriedok
- 150 g bielej čokolády Fin Carré
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Servírovanie
- 100 g čučoriedok
- čerstvá mäta
Čas tuhnutia: 4 hodiny
Potrebujeme
mixér, stredne veľký plech, papier na pečenie
POSTUP
V mise, mixérom na nízkych otáčkach, vymiešame mascarpone, tvaroh, práškový a vanilínový cukor.
Rozmrazené čučoriedky rozmixujeme na pyré.
Do ďalšej misky nalejeme mlieko, do ktorej po jednom zľahka namáčame maslové sušienky. Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme sušienkový základ, ktorý potrieme ¼ tvarohového krému a 3 lyžicami čučoriedkového pyré. Postup opakujeme ešte trikrát. Nakoniec roztopíme bielu čokoládu so smotanou, ktorú rovnomerne vylejeme na vrch. Koláč odložíme do chladničky na minimálne 4 hodiny.
Servírovanie
Nepečený tvarohový koláč ozdobíme čerstvými čučoriedkami a lístkami mäty.