Tuniakový steak na grile s cuketou a paradajkami
- 4 steaky z tuniaka žltoplutvého
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Eridanous
- 4 paradajky
- 1 stredne veľká cuketa
- šťava z 1 citróna
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- ½ červenej cibule
- 20 čiernych olív Kalamata Eridanous
POSTUP
POTREBUJEME
- grilovaciu panvicu alebo gril
- alobal
Steak okoreníme, osolíme, pokvapkáme olejom a opečieme na grilovacej panvici alebo grile z obidvoch strán asi 1,5 minúty. Preložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme krátko odpočinúť. Medzitým paradajky a cuketu nakrájame na tenké plátky a oboje striedavo rozložíme na tanier. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou. Posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou, prúžkami cibule a olivami, ktoré sme vopred zbavili kôstok.
Servírovanie
Steaky podávame prekrojené na polovice s pripravenou zeleninou.