Bylinkovo-zemiakové placky s kyslou smotanou
- 1 kg zemiakov
- 2 cibule
- 6 lyžíc hladkej múky Belbake
- 2 vajcia
- soľ Belbake
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý rozmarín
- čerstvý tymian
- rastlinný olej Promienna
- 200 ml kyslej smotany Pilos (18 %)
- čerstvá pažítka
Zemiaky ošúpeme a spolu s cibuľou nastrúhame najemno. Pridáme múku, vajcia a všetko spolu zmiešame. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a bylinkami.
Na panvici zohrejeme olej. Lyžicou naložíme na panvicu zemiakové cesto a vytvarujeme malé placky. Smažíme z oboch strán do zlatohneda.
Hotové placky servírujeme na tanieri spolu s kyslou smotanou a nasekanou pažítkou.