Tvarohové mikulášske čiapky
Suroviny
- 75 g práškového cukru Belbake
- 3 žĺtky
- 40 g vanilínového cukru Belbake
- 250 g jemného polotučného tvarohu Pilos
- 250 ml mlieka Pilos
- 40 g Zlatého stebla Belbake
- 1 lístkové cesto Chef Select
Krém
- 250 g mascarpone Milbona
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 2 lyžice práškového cukru Belbake
Servírovanie
- 120 g malín
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, metličku, plech s rozmermi 38 x 28 cm,
cukrárske vrecko bez špičky
POSTUP
V robote s nadstavcom metlička vymiešame práškový cukor, žĺtky a vanilínový cukor. Pridáme tvaroh, ručne premiešame metličkou, prilejeme mlieko a prisypeme Zlaté steblo. Dôkladne premiešame. Na plech rozložíme lístkové cesto. Na lístkové cesto nalejeme pripravenú zmes a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
Kým koláč chladne, pripravíme krém. V mise zmiešame mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor na tuhý krém. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka bez špičky a necháme stuhnúť v chladničke, kým koláč úplne vychladne.
Vychladnutý koláč nakrájame na malé kocky. Na kocku uložíme malinu, po obvode maliny nanesieme krém a na vrch maliny urobíme bodku z krému, tak aby vzhľad pripomínal mikulášsku čiapku.