0
0
Tvarohové mikulášske čiapky

Tvarohové mikulášske čiapky

1 h 0 m
30 porcií

Suroviny

  • 75 g práškového cukru Belbake
  • 3 žĺtky
  • 40 g vanilínového cukru Belbake
  • 250 g jemného polotučného tvarohu Pilos
  • 250 ml mlieka Pilos
  • 40 g Zlatého stebla Belbake
  • 1 lístkové cesto Chef Select


Krém

  • 250 g mascarpone Milbona
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 2 lyžice práškového cukru Belbake


Servírovanie

  • 120 g malín

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom metlička, metličku, plech s rozmermi 38 x 28 cm,

cukrárske vrecko bez špičky


POSTUP

V robote s nadstavcom metlička vymiešame práškový cukor, žĺtky a vanilínový cukor. Pridáme tvaroh, ručne premiešame metličkou, prilejeme mlieko a prisypeme Zlaté steblo. Dôkladne premiešame. Na plech rozložíme lístkové cesto. Na lístkové cesto nalejeme pripravenú zmes a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.

Kým koláč chladne, pripravíme krém. V mise zmiešame mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor na tuhý krém. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka bez špičky a necháme stuhnúť v chladničke, kým koláč úplne vychladne.

Vychladnutý koláč nakrájame na malé kocky. Na kocku uložíme malinu, po obvode maliny nanesieme krém a na vrch maliny urobíme bodku z krému, tak aby vzhľad pripomínal mikulášsku čiapku.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať