12
39
Škoricový trhací chlebík

Škoricový trhací chlebík

1 h 30 m
12 porcií
  • 200 ml mlieka Pilos
  • 20 g droždia
  • 400 g hladkej múky
  • 2 lyžice kryštálového cukru Belbake
  • 100 g zmäknutého masla
  • 2 žĺtky
  • 1 škoricový cukor
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 1 vanilínový cukor

Potrebujeme

  • mixér s miesiacimi metličkami
  • valček
  • formu na pečenie s rozmermi 27 x 10 x 7 cm

Postup

Z vlažného mlieka, vanilínového cukru a droždia si pripravíme kvások.

Z múky, kryštálového cukru, polovice zmäknutého masla, žĺtkov a pripraveného kvásku mixérom vypracujeme vláčne cesto.

Správne vymiesené cesto sa odliepa od stien misky. Cesto prikryjeme čistou utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť približne 20 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou asi 1 cm, potrieme ho zvyšným maslom a posypeme škoricovým cukrom. Cesto preložíme tak, aby sme dostali pás široký 10 cm a nakrájame ho na štvorce. Do formy vytretej olejom ukladáme štvorce vertikálne rozrezanou stranou hore. Takto pripravený koláč necháme ešte asi 15 minút podkysnúť na teplom mieste.

Medzitým si pripravíme polevu zmiešaním smotany a vanilínového cukru. Polovicu polevy nalejeme na koláč tesne pred pečením. Druhou polovicou polevy polejeme koláč 10 minút pred dopečením. Pečieme ho pri teplote 180 °C približne 35 minút.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    30. september 2022, 14:34

    Skvelý koláč, u nás musí byť diabetický a bezlaktózový. Namiesto cukru používam tekuté dia sladidlo a mletú škoricu bez cukru. Mlieko a smotana laktofree.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      30. september 2022, 16:00

      Dobrý deň, radi počujeme, že ste si takto šikovne vedeli prerobiť recept podľa vlastných potrieb. 😊 Aký diabetický a bezlaktózový recept na dezert je váš najobľúbenejší? 🎉 Prajeme pekný víkend.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        03. október 2022, 12:30

        Dobrý deň, úplne jednoduchý recept - 3 zrelé banány rozmačkané vidličkou, 2 lyžice kakaa, tekuté dia sladidlo, 1 L-free tvaroh a 1 L-free kyslá smotana, vsetko premiešať na hladko. Dezert servírovať v pohári alebo miske, ozdobiť dia keksom a sezonnym ovocím. Ale dia keksy nesmú obsahovať fruktózu /chybné označenie dia/, musia byť sugar free, u nás je na trhu značka gullón.

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. máj 2019, 22:04

    Vyborny a lahky recept.Ale tiez som dala viac skoricoveho cukru

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. január 2018, 14:50

    Náš obľúbený,pečieme často ale dávame viac škoricového cukru

    Odpovedať
  • Zuzka
    04. apríl 2017, 01:12

    Je super :) chuti ako trdelnik. Nabuduce pouzijem trosku vacsiu formu ...

    Odpovedať
  • Dominika
    14. október 2016, 08:26

    Kolacik je vyborny, dala som dva baliky skoricoveho cukru ale nabuduce dam aj tri lebo skorice nikdy nieje dost :D a samozrejme ho budem robyt uz vo vecej forme lebo som robyla v mensej ako je pisane a kolacik tak troska prekypel :) :) ale aj tak chutil.....a v texte mate chybu kvasok sa roby s krystalovim cukrom a nie vanilkovim, ten ide do smotany

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať