Vegánska paštéta
Suroviny
- 100 g šošovice Campo Largo
- voda (podľa potreby)
- 100 g vlašských orechov Alesto
- 1 šalotka
- olivový olej Primadonna
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ lyžičky sušeného tymianu
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- šťava z ½ citróna
- 3 francúzske bagety
Potrebujeme
sitko, panvicu, mixér
POSTUP
Šošovicu opláchneme vo vode. Zalejeme vodou po povrch šošovice a varíme cca 20 – 25 minút. Po uvarení precedíme.
Orechy orestujeme na suchej panvici približne 5 minút. Po orestovaní a vychladnutí ich rozmixujeme najemno.
Šalotku nakrájame nadrobno. Do panvice, v ktorej sme restovali orechy, prilejeme olej, pridáme šalotku a restujeme dozlatista. Ochutíme pretlačeným cesnakom a sušeným tymianom. Do mixéra k orechom pridáme šalotku. Ochutíme korením, soľou, šťavou z citróna a výpekom z panvice, ktorý sme si pripravili v panvici, v ktorej sme restovali šalotku. Rozmixujeme na krémovú konzistenciu.
Servírovanie
Vegánsku nátierku podávame s francúzskou bagetou.