Vegánske pavlovky
Suroviny
Pavlovky
- 180 ml nálevu z cícera Freshona
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 5 ml citrónovej šťavy
- 10 g Zlatého klasu
Omáčka
- 300 g mrazených malín
- 100 ml vody
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 20 ml citrónovej štavy
- 40 g Zlatého klasu
Krém
- 1100 ml stuhnutej časti kokosového mlieka Freshona
- 30 ml čakankového sirupu
Servírovanie
- 120 g malín
- 250 g jahôd
- 30 g mrazom sušených jahôd
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou, papier na pečenie, plech, tyčový mixér, cukrárske vrecko
POSTUP
Pavlovky
Konzervu cícera zlejeme. V robote s nadstavcom metlička šľaháme nálev, kým sa vytvorí pena. Postupne prisýpame cukor a šľaháme približne 8 – 10 minút, kým sa cukor úplne rozpustí. Prilejeme šťavu z citróna a prisypeme Zlatý klas.
Tip: Citrónová šťava sneh stabilizuje a vďaka Zlatému klasu ostanú pavlovky vláčne.
Hotovým snehom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a ozdobne ho nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pavlovky sušíme v rúre vyhriatej na 90 °C približne 120 minút. Počas pečenia rúru neotvárame.
Omáčka
Mrazené maliny zalejeme 50 ml vody, pridáme cukor a citrónovú šťavu. Uvaríme omáčku, ktorú zahustíme Zlatým klasom zmiešaným s 50 ml vody. Vymiešame puding a po vychladnutí ho rozmiešame tyčovým mixérom.
Krém
Stuhnutú časť kokosového mlieka osladíme čakankovým sirupom a vyšľaháme. Preložíme do cukrárskeho vrecka a necháme stuhnúť v chladničke.
Servírovanie
Pavlovky ozdobíme krémom, omáčkou, jahodami, malinami a rozdrvenými mrazom sušenými jahodami.