2
10
Piškótová torta s mangom

Piškótová torta s mangom

55 min
8 porcií

Piškótové cesto

  • 5 vajíčok
  • 125 g práškového cukru Castello
  • 125 g hladkej múky Castello

Mangová pena

  • 300 g očisteného manga
  • šťava z 1 citróna
  • 80 g kryštálového cukru Castello
  • 4 plátky želatíny (6,4 g)
  • 300 g smotany na šľahanie Pilos (33%)

Na ozdobenie

  • 1 mango

Postup

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • cukrárske vrecko so zúbkovanou špičkou
  • papier na  pečenie
  • tortovú formu s priemerom 20 cm
  • mixér na smoothie/ponorný mixér

Piškótové cesto

Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý a lesklý sneh.

Tip: Počkáme, kým sa z bielkov vytvorí pena, až potom začneme prisypávať cukor.

Žĺtky vidličkou rozmiešame a ručne stierkou jemne primiešame do snehu. Opatrne primiešame aj preosiatu múku. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou zúbkovanou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame súvislú vlnovku širokú asi 10 cm.

Na druhý plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme cesto do tvaru kruhu s priemerom 20 cm. Pečieme iba krátko, asi 10 minút, v rúre vyhriatej na 180 °C.

Mangová pena

Mango očistíme a nakrájame na malé kúsky. Rozmixujeme ho spolu so šťavou z citróna na hladké pyré. Želatínu necháme napučať v studenej vode. Časť pyré ohrejeme v hrnci s cukrom, kým sa cukor nerozpustí.

Do teplej, nie však vriacej, mangovej zmesi primiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu. Primiešame zvyšné pyré a šľahačku vyšľahanú do polotuha.

Torta

Vychladnutým piškótovým cestom vystelieme okraje a dno tortovej formy a vlejeme pripravenú penu. Tortu necháme v chladničke dôkladne stuhnúť (najlepšie cez noc).

Tip: Piškótové cesto vtlačíme do formy natesno, spoje musia byť poriadne utesnené, aby plnka nevytekala.

Mango ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a ozdobne uložíme na vrch torty.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    22. január 2018, 09:35

    Piekli ste niekto? Nerozpadavala sa?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      06. máj 2018, 10:36

      Cesto mi nevyšlo. Dávkovala som presne podľa receptu ale cesto sa na plechu roztekalo, po upečení to nevyzeralo pekne. Nabudúce skúsim pridať viac múky. Inak tortička je chutná, ľahká, svieža.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. január 2018, 08:54

    Veronika ste uzasna cukrarka, famozne recepty , super napady 🖒🖒🖒👏👏👏

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať