Šťavnaté ananásové rezy
Cesto
- 5 vajec
- 5 lyžíc práškového cukru Belbake
- 5 lyžíc hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
Ananásový krém
- 300 ml ananásovej šťavy Vitafit
- 1 smotanový puding Belbake
- 1/2 čerstvého ananásu
Smotanový krém
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 200 g kyslej smotany Pilos
- 2 vanilínové cukry Belbake
Na ozdobenie
- kúsky čerstvého ananásu
- lístky čerstvej mäty
Potrebujeme
- šľahací mixér
- šľahaciu metličku
- papier na pečenie
- potravinovú fóliu
Podstup
Cesto
Celé vajíčka a práškový cukor vymiešame mixérom dopenista. Múku rozmiešame s kypriacim práškom, po lyžiciach pridávame k vaječnej zmesi a metličkou zľahka premiešavame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Niekoľkokrát plechom udrieme o pracovnú dosku, aby sme sa zbavili bubliniek v ceste. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 20 minút do zlatohneda. Po vychladnutí okraje cesta odrežeme a zarovnáme.
Ananásový krém
200 ml ananásovej šťavy nalejeme do kastróla a privedieme do varu. Vo zvyšku šťavy rozmiešame smotanový pudingový prášok. Do horúcej ananásovej šťavy prilejeme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Horúci krém prelejeme do misky a prikryjeme potravinovou fóliou tak, aby sa pudingu dotýkala (zabránime tak počas chladnutia vzniku kožky). Necháme dôkladne vychladiť.
Smotanový krém
Zo sladkej smotany vyšľaháme hustú šľahačku. V druhej miske zmiešame kyslú smotanu s vanilínovým cukrom. Pridáme pripravenú šľahačku a zľahka premiešame. Krém necháme v chladničke aspoň 30 minút tuhnúť.
Ananásové rezy
Čerstvý ananás očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Vychladnutý plát cesta rozkrojíme po šírke na 3 rovnaké časti. Na spodný plát natrieme 3-4 lyžice smotanového krému. Prikryjeme druhým plátom cesta, na ktorý natrieme celý ananásový krém a poukladáme kúsky ananásu. Prikryjeme posledným plátom cesta a vrch aj všetky bočné strany potrieme smotanovým krémom. Uhladíme a necháme dôkladne stuhnúť v chladničke. Pred podávaním môžeme ozdobiť kúskami ananásu a lístkami čerstvej mäty.