0
2
Polievka a pesto z medvedieho cesnaku

Polievka a pesto z medvedieho cesnaku

30 min
4 porcie

Suroviny

Pesto

  • 100 g medvedieho cesnaku
  • 40 g vlašských orechov Alesto
  • 1 lyžička soli Kania
  • 1/3 lyžičky mletého čierneho korenia Kania
  • 150 ml olivového oleja Primadonna


Polievka

  • 1 lyžica masla Pilos
  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 900 ml vývaru
  • 4 zemiaky
  • ½ lyžice soli Kania
  • 1 hrsť medvedieho cesnaku
  • smotana na šľahanie Pilos (33 %)

Potrebujeme

  • ponorný alebo sekací mixér

POSTUP

Pesto

Medvedí cesnak umyjeme a osušíme. Zmiešame s ostatnými surovinami a rozmixujeme dohladka. Preložíme do uzatvárateľnej nádoby a dôkladne utlačíme.

Tip: Pre dlhšiu trvanlivosť povrch pesta po použití vždy zalejeme tenkou vrstvou oleja. Podľa chuti môžeme pridať čili alebo citrónovú šťavu.

Polievka

Na roztopenom masle s olivovým olejom restujeme cibuľu dosklovita. Pridáme vývar, očistené a nakrájané zemiaky a soľ. Varíme, kým zemiaky zmäknú. Nakoniec prihodíme medvedí cesnak, ešte chvíľku povaríme a rozmixujeme. Krémovú polievku servírujeme so smotanou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať