Polievka a pesto z medvedieho cesnaku
Suroviny
Pesto
- 100 g medvedieho cesnaku
- 40 g vlašských orechov Alesto
- 1 lyžička soli Kania
- 1/3 lyžičky mletého čierneho korenia Kania
- 150 ml olivového oleja Primadonna
Polievka
- 1 lyžica masla Pilos
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 cibuľa
- 900 ml vývaru
- 4 zemiaky
- ½ lyžice soli Kania
- 1 hrsť medvedieho cesnaku
- smotana na šľahanie Pilos (33 %)
Potrebujeme
- ponorný alebo sekací mixér
POSTUP
Pesto
Medvedí cesnak umyjeme a osušíme. Zmiešame s ostatnými surovinami a rozmixujeme dohladka. Preložíme do uzatvárateľnej nádoby a dôkladne utlačíme.
Tip: Pre dlhšiu trvanlivosť povrch pesta po použití vždy zalejeme tenkou vrstvou oleja. Podľa chuti môžeme pridať čili alebo citrónovú šťavu.
Polievka
Na roztopenom masle s olivovým olejom restujeme cibuľu dosklovita. Pridáme vývar, očistené a nakrájané zemiaky a soľ. Varíme, kým zemiaky zmäknú. Nakoniec prihodíme medvedí cesnak, ešte chvíľku povaríme a rozmixujeme. Krémovú polievku servírujeme so smotanou.