7
7
Vianočné pečivo na 3 spôsoby

Vianočné pečivo na 3 spôsoby

35 min
20 porcií

Základné cesto

  • 550 g zmäknutého masla Pilos
  • 160 g práškového cukru Castello
  • 1/2 lyžičky soli Castello
  • 2 vajíčka
  • 1 žĺtok
  • 600 g hladkej múky Castello

Kakaové venčeky s kokosom

  • 30 g holandského kakaa Castello
  • 30 g strúhaného kokosu Belbake

Pomarančové tyčinky v čokoláde

  • kôra z 1 pomaranča
  • štipka škorice Mikado
  • 100 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)

Vanilkové kvetinky s džemom

  • 1/2 vanilkového struku
  • 80 g marhuľového džemu Maribel

Postup

POTREBUJEME

  • mixér
  • 3 cukrárske vrecká
  • cukrárske špičky

Základné cesto

Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Prisypeme soľ a po jednom prišľaháme vajíčka a žĺtok. Naraz prisypeme preosiatu múku a premiešame. Základné cesto rozdelíme na tri časti.

Kakaové venčeky s kokosom

Do jednej časti primiešame kakao a kokos. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou hviezdicovou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame venčeky.

Pomarančové tyčinky v čokoláde

Do ďalšej časti cesta primiešame pomarančovú kôru a štipku mletej škorice. Cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka s okrúhlou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame tyčinky.

Upečené a vychladnuté tyčinky namáčame do rozpustenej čokolády.

Vanilkové kvetinky s džemom

Do poslednej časti cesta primiešame zrniečka vanilky. Naplníme do cukrárskeho vrecka s veľkou hviezdicovou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame kvetinky. Do stredu každej kvetinky urobíme priehlbinu, do ktorej dáme marhuľový džem. Pečieme pri teplote 180 °C približne 10 – 15 minút dozlatista.

Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    07. júl 2018, 18:38

    krasa

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. december 2017, 15:56

    Mne sa s cestom pracovalo dobre, ale upečené koláčiky sú príliš krehké, a tyčinky som vôbec nemohla namočiť do čokolády - hneď sa rozpadli. Cítiť tam veľa múky, sú totálne sypké. Neviem kde som spravila chybu, nepoužila som uvedenú múku, ale Babičkinu, určenú na pečenie takýchto koláčikov...som sklamaná, pretože pri dnešnej cene masla...koláčiky nepoužiteľné

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. december 2017, 16:20

    Dobry den :) Chcem sa opytat - je to trvanlivejsie pecivo? Vydrzi mi do Vianoc, ak ho upeciem napr. 4 dni pred? Vdaka

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      16. december 2017, 19:14

      Dobrý deň, strašne ťažko sa cesto tlačí cez vrecko. Ani to nešlo. Máslo bolo dosť mäkké. Chuťovo cesto je dobré, ale podľa mňa nie na vytláčanie cez vrecko. U mňa to skončilo ručným tvarovaním. Forma pre vanilkové rožky, šúľok - na kolieska.... . Sú chutné.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. december 2017, 18:38

    Dobrý deň, toto je prvý recept čo mne nevyšiel. Skúsila som to aj cez strojček z lídla a lepilo sa a cesto nechcelo ostať na plechu. Potom som skúsila vrecká ani tak to nešlo.... Cesto vyhadzujem a asi aj celý recept!!

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      15. december 2017, 22:30

      Mne sa naopak úžasne podarili, chuťovo božské a to skutočne nemám rada tieto suché vianočné koláčiky, iba ich napečiem ostatným a nejem:) tieto sú chuťovo uplne úžasné❤️ Dávala som muku spaldovu celezrnnu. Ťažko sa síce tlačilo cez vrecko, ale za ten výsledok to stojí. Vďaka, je to top recept na malé koláčiky!

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. december 2017, 15:33

    Chcem sa opýtať, čím by som mohla nahradiť práškový cukor? Chcela by som niečo zdravšie ako napríklad javorový sirup alebo niečo podobné. Dalo by sa to? Ako potom na to? Ďakujem

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      11. január 2018, 22:41

      Robila som ich s trstinovým cukrom, ktorý som namlela na práškový a boli úžasne. No nešli mi pretlačiť cez vrecúško. Maslo bolo mäkké no nešlo to vôbec. Nakoniec som z nich našúľala kolieska a trošku ozdobila čokoládou aby som zakryla nedokonalosti. Neviem prečo to nešlo. Ale chutili veľmi. Minuli sa ako prvé...

      Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      14. december 2017, 16:22

      Dobrý deň, javorový sirup som ešte do pečiva neskúšala pridávať, určite však viem, že ak chcete docieliť rovnakú konzistenciu a tvar, suchú ingredienciu - práškový cukor by ste mali nahrádzať inou suchou ingredienciou. Navrhujem použiť trstinový cukor (napr. demerara), ktorý rozmixujete na prášok, alebo prírodné varianty nerafinovaného surového trstinového cukru ako napr. muscovado, alebo kokosový cukor. Dajte vedieť, akú náhradu ste zvolili a ako sa Vám pečivo podarilo. Teším sa, že s receptom experimentujete na zdravú nôtu a som zvedavá na výsledok. S pozdravom Veronika

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info