Vianočné pečivo na 3 spôsoby
Základné cesto
- 550 g zmäknutého masla Pilos
- 160 g práškového cukru Belbake
- 1/2 lyžičky soli Belbake
- 2 vajíčka
- 1 žĺtok
- 600 g hladkej múky Belbake
Kakaové venčeky s kokosom
- 30 g holandského kakaa Belbake
- 30 g strúhaného kokosu Belbake
Pomarančové tyčinky v čokoláde
- kôra z 1 pomaranča
- štipka škorice Mikado
- 100 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
Vanilkové kvetinky s džemom
- 1/2 vanilkového struku
- 80 g marhuľového džemu Maribel
Postup
POTREBUJEME
- mixér
- 3 cukrárske vrecká
- cukrárske špičky
Základné cesto
Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Prisypeme soľ a po jednom prišľaháme vajíčka a žĺtok. Naraz prisypeme preosiatu múku a premiešame. Základné cesto rozdelíme na tri časti.
Kakaové venčeky s kokosom
Do jednej časti primiešame kakao a kokos. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou hviezdicovou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame venčeky.
Pomarančové tyčinky v čokoláde
Do ďalšej časti cesta primiešame pomarančovú kôru a štipku mletej škorice. Cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka s okrúhlou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame tyčinky.
Upečené a vychladnuté tyčinky namáčame do rozpustenej čokolády.
Vanilkové kvetinky s džemom
Do poslednej časti cesta primiešame zrniečka vanilky. Naplníme do cukrárskeho vrecka s veľkou hviezdicovou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame kvetinky. Do stredu každej kvetinky urobíme priehlbinu, do ktorej dáme marhuľový džem. Pečieme pri teplote 180 °C približne 10 – 15 minút dozlatista.
Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.