Plnené tortilly na sladko
Suroviny
Orieškovo-jahodové tortilly
- 2 – 3 tortilla placky Snack Day
 - 40 g zmäknutého masla Pilos
 - 80 g vlašských orechov Alesto
 - 80 g medu
 - 100 g čerstvých jahôd
 
	
Čokoládovo-banánové tortilly
- 2 – 3 tortilla placky Snack Day
 - 40 g zmäknutého masla Pilos
 - 80 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
 - 2 banány
 - 100 g orieškovo-nugátového krému Choco Nussa
 
	
Na ozdobu
- 250 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
 - 80 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
 - 1 banán
 - 50 g vlašských orechov Alesto
 - 100 g čerstvých jahôd
 - 80 g medu
 
Potrebujeme
strúhadlo, kontaktný gril
	
POSTUP
Orieškovo-jahodové tortilly
Tortillu narežeme do polovice. Prvú štvrtinu (začneme pri reze) natrieme maslom, druhú posypeme nadrobno nasekanými vlašskými orechmi, tretiu potrieme medom a na poslednú poukladáme jahody nakrájané na plátky. Tortillu opatrne poskladáme – najprv preklopíme maslovú štvrtinu na orechovú, potom na medovú a nakoniec na jahodovú. Rovnakým spôsobom pripravíme aj zvyšné tortilly.
Čokoládovo-banánové tortilly
Opäť tortillu narežeme do polovice. Prvú štvrtinu (pri reze) natrieme maslom, druhú posypeme strúhanou čokoládou, na tretiu poukladáme kolieska banánu a poslednú potrieme krémom. Tortillu opatrne poskladáme – najprv preklopíme maslovú štvrtinu na čokoládovú, potom na banánovú a nakoniec na krémovú. Rovnakým spôsobom pripravíme aj zvyšné tortilly.
Tortilly grilujeme z oboch strán približne 2 minúty do zlatista.
Servírovanie
Plnené tortilly dozdobíme vyšľahanou šľahačkou a podľa príchute posypeme strúhanou čokoládou, plátkami banánu, nasekanými orechmi a nakrájanými jahodami. Na záver prelejeme medom.
                





 Veronika Bušová