Vykostené kuracie stehná so špargľou a pečienkami
- 500 g kuracích stehenných rezňov
- 1 zväzok zelenej špargle
- 1 štipľavá paprička
- 1 zväzok bielej guľatej reďkovky
- 2 – 3 lahôdkové cibuľky
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice masla Pilos
- 1 citrón
- 200 g kuracích pečienok
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 125 g slaniny na kocky Dulano
- sušené oregano Mikado
- 150 ml suchého bieleho vína
Postup
POTREBUJEME
- sitko
- panvice
Špargľu očistíme pomocou škrabky do 2/3 (hlavičky nešúpeme). Odrežeme z nej drevnaté konce (približne 2 cm) a umyjeme. Zo štipľavej papričky odstránime semienka a nakrájame ju na kolieska. Reďkovky nakrájame na menšie kúsky, lahôdkovú cibuľku a špargľu na kúsky dlhé asi 3 cm. Všetky druhy zeleniny preložíme na rozohriatu panvicu s olivovým olejom, osolíme, okoreníme a restujeme, kým zelenina trochu nezmäkne. Chvíľu pred dokončením pridáme 1 lyžicu masla.
Pred servírovaním pokvapkáme citrónovou šťavou.
Umyté a osušené kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky. Pečienky očistíme od blán a žiliek a nakrájame ich na podobne veľké kúsky ako mäso. Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak orestujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Postupne k nim pridáme kúsky kuracieho mäsa. Osolíme a okoreníme. Keď je mäso zatiahnuté, pridáme na panvicu pečienky, slaninu, oregano a 1 lyžicu masla. Keď získajú pečienky aj mäso zlatohnedú farbu, osolíme a okoreníme a podlejeme vínom.
Počkáme, kým sa z neho odparí alkohol, a stiahneme z ohňa.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu restovanej zeleniny a na ňu kúsky kuracích stehien s pečienkami a slaninou.