Dusené bravčové s paprikou a kyslou kapustou
- 500 g bravčových kociek zo stehna
- 2 lyžice bravčovej masti
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 g údenej slaniny Baroni
- 1 lyžička celej rasce Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice sladkej mletej papriky Kania
- 200 ml suchého bieleho vína
- 100 g sušených sliviek Gardis
- 800 g kyslej kapusty Chira
- 1,5 l mäsového vývaru
- 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
POTREBUJEME
- sitko
POSTUP
Vo väčšom hrnci na rozpálenej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Slaninu nakrájame na kocky a pridáme k cibuli a cesnaku. Ochutíme rascou a opražíme dozlatista. Pridáme kocky bravčového mäsa, osolíme, okoreníme a opekáme zo všetkých strán dozlatista. Posypeme mletou paprikou, krátko orestujeme a podlejeme vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, pridáme k mäsu sušené slivky a scedenú kyslú kapustu. Dôkladne premiešame, podlejeme teplým vývarom a pod pokrievkou dusíme asi 30 – 40 minút domäkka. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
SERVÍROVANIE
Dusené bravčové s kyslou kapustou môžeme podávať s opečeným chlebíkom, ktorý potrieme strúčikom cesnaku.