Vyprážané kuracie krídelká so zemiakovou kašou a ajvarom
Suroviny
- 500 g zemiakov
- soľ Kania
- 600 g kuracích krídel
- čierne mleté korenie Kania
- 100 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžica sladkej mletej papriky Kania
- 1 lyžička mletej rasce Kania
- repkový olej Vita D´or na vyprážanie
- 50 g masla Pilos
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 hrsť listového šalátu mix
- šťava z ½ citróna
- olivový olej Primadonna
- 60 g ajvaru
Potrebujeme
kuchynské papierové utierky, mixér
POSTUP
Zemiaková kaša
Zemiaky očistíme, prekrojíme na menšie kúsky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Precedíme, trochu vody zo zemiakov odložíme bokom. K zemiakom prilejeme rozpustené maslo, vodu zo zemiakov a rozmixujeme dohladka.
Vyprážané kuracie krídla
Krídla prekrojíme na polovice, osolíme, okoreníme. Obalíme v zmesi múky, papriky a mletej rasce.
Nadbytočnú múku oklepeme a vyprážame v hrnci na rozpálenom oleji dochrumkava.
Miešaný šalát
Listový šalát zmiešame s nasekanou lahôdkovou cibuľkou. Ochutíme soľou, korením, šťavou z citróna a olivovým olejom.
Servírovanie
Vyprážané kuracie krídelká servírujeme so zemiakovou kašou, listovým šalátom a ajvarom.