0
6
XXL chlieb

XXL chlieb

3 h 0 m
40 porcií

Suroviny

  • 2,4 l vody
  • 84 g droždia
  • 4 kg hladkej múky Belbake
  • 4 lyžice octu
  • 68 g soli Kania

Potrebujeme

  • kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, plech

Tip: Pozri našu ponuku kuchynských robotov

POSTUP

Pri 4 kg múky rozdelíme suroviny na 4 časti a cesto spracujeme postupne.

V 600 ml teplej vody rozdrvíme 21g droždia.

Do robota nasypeme 1 kg hladkej múky, pridáme 17 g soli, prilejeme vodu s droždím a 1 lyžicu octu. Vymiesime hladké cesto. Postup opakujeme ešte 3 krát. Vymiesené 4 cestá spojíme dokopy a necháme vo veľkej nádobe alebo v hrnci, prikryté fóliou, kysnúť približne 1 hodinu.

Plech na pečenie otočíme naopak, povrch posypeme múkou a vykysnuté cesto preklopíme na plech.

Necháme približne 10 minút podkysnúť. Pred pečením ho ešte na povrchu v troch častiach narežeme.

Bochník pečieme najskôr 15 minút v rúre vyhriatej na 220 °C. Potom teplotu znížime na 200 °C a pečieme ďalších 30 minút. Následne znížime teplotu na 170 °C a dopekáme približne 40 minút do zlatohneda.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať