Zapečené bagetky so syrom Brie
- 200 g syra Brie Chene d´argent
- 100 g slaniny vcelku Baroni
- 2 cibule
- olivový olej Biotrend
- čerstvý tymian
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžica trstinového cukru
- 150 ml jablkovej šťavy Vitafit (100%)
- čerstva mäta
- 2 francúzske bagety
Potrebujeme
- plech
- papier na pečenie
- grilovaciu panvicu
- malý kastról
Slaninovo–cibuľové čatní
Slaninu nakrájame na tenké plátky a poukladáme ich vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pod grilom pri 250 °C približne 10 minút dochrumkava. Cibuľu nakrájame nahrubo, ochutíme lístkami čerstvého tymianu, soľou, čiernym korením a orestujeme na rozpálenom olivovom oleji. Keď je cibuľa orestovaná dozlatista, pridáme trstinový cukor, ktorý necháme rozpustiť. Podlejeme jablkovou šťavou a chvíľu varíme. Medzitým si najemno nasekáme upečenú slaninu a pridáme k čatní. Dôkladne premiešame a ďalej dusíme na miernom ohni približne 15 – 20 minút.
Zapečene bagetky
Francúzske bagety rozrežeme na 4 časti. Grilujeme ich kôrkou nahor na troche olivového oleja na rozpálenej grilovacej panvici dozlatista. Syr Brie nakrájame na tenké plátky. Ugrilovane bagety preložíme na plech, na každú pridáme slaninovo-cibuľové čatní a 2 – 3 plátky syra Brie. Dáme zapiecť do rúry pod gril pri teplote 250 °C asi na 3 minúty, aby sa syr trochu rozpustil.
Servírovanie
Chrumkavé zapečene bagetky so syrom Brie servírujeme ozdobené lístkami čerstvej maty a trochou slaninovo-cibuľového čatní.
Tip
O čatní sa dozviete viac na stránke kuchynalidla.sk v kategórii abeceda varenia!