Alpský trhanec s flambovanými jablkami a malinami
Suroviny
- 3 jablká
- 150 g masla Pilos
- 50 g vlašských orechov Alesto
- 2 lyžice kryštálového cukru Belbake
- 50 ml tuzemáku
- 100 g hrozienok Belbake
- 150 g hladkej múky Belbake
- 6 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- soľ Kania
- 4 vajcia
- 250 ml mlieka Pilos
- Servírovanie:
- 1 lyžica práškového cukru Belbake
- čerstvé maliny
Potrebujeme
- panvicu, robot s nadstavcom metlička
POSTUP
Flambované jablká
Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a nakrájame ich na kocky.
Jablká s maslom (cca 50 g), s nakrájanými vlašskými orechmi a 1 lyžicou cukru opekáme na rozpálenej panvici. Keď jablká pustia šťavu a začnú karamelizovať, do panvice prilejeme tuzemák a flambujeme.
Cesto
Hrozienka namočíme do vody, aby zmäkli.
Žĺtky oddelíme od bielkov a bielky vyšľaháme v robote dotuha.
V miske zmiešame suché suroviny (hladkú múku, prášok do pečiva a štipku soli).
V ďalšej mise rozmiešame žĺtky s 1 lyžicou kryštálového cukru, do ktorej postupne prilievame mlieko a pridávame suché suroviny. Do cesta jemne primiešame vyšľahané bielky a nakoniec pridáme aj scedené hrozienka.
Trhanec
Na miernom ohni v panvici rozpustíme cca 40 g masla a následne prilejeme cesto. Pomaly ho opekáme z jednej strany. Keď je cesto opečené, otočíme ho na druhú stranu. Po približne 1 minúte začneme cesto deliť na menšie kúsky. Trhanec ešte chvíľu opekáme.
Servírovanie
Trhanec podávame na tanieri s flambovanými jablkami a čerstvými malinami posypaný práškovým cukrom.