Zapečené bagety s pikantným kuracím mäsom
- 4 kuracie štvrte
- 500 ml vody
- 100 g zeleru
- 3 mrkvy
- 1 menší petržlen
- 5 guľôčok nového korenia Mikado
- 5 guľôčok celého čierneho korenia Kania
- 6 bobkových listov Mikado
- rastlinný olej Promienna
- 100 g údenej slaniny na plátky Dulano
- 2 a 1/2 cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 100 ml krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 100 ml jemného kečupu Mikado
- 2 lyžice grilovacieho korenia Mikado
- 1 lyžica mletej štipľavej papriky Mikado
- 2 lyžice medu Confeira
- 200 ml kuracieho vývaru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
- 4 francúzske bagety
- 200 g bielej kapusty
- 100 g plnotučného syra Eidam Bluedino
- 125 g rukoly
- 200 g cherry paradajok
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 lyžica balsamica Acentino
Potrebujeme
- lis na zemiaky
- zapekaciu misu
- panvicu
- nôž na pečivo
Kuracie štvrte
Do hrnca s vodou vložíme na väčšie kúsky nakrájaný zeler, 1 menšiu mrkvu, petržlen a divoké korenie - guľôčky nového, čierneho korenia a bobkové listy. Pridáme kuracie štvrte a varíme na miernom ohni približne 1,5 hodiny domäkka. Potom mäso vyberieme, necháme trochu vychladnúť a oberieme od kostí.
Pikantná omáčka
V hrnci rozpálime trochu rastlinného oleja, na ktorom orestujeme na malé kúsky nakrájanú slaninu, nadrobno nasekanú 1/2 cibule, na plátky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájanú mrkvu.
Pridáme paradajky z konzervy, kečup a orestujeme. Ochutíme grilovacím korením, štipľavou paprikou a medom. Premiešame a podlejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a varíme asi 20 minút. Podľa potreby podlievame vývarom.
Karamelizovaná cibuľka
2 cibule nakrájame na pásiky a orestujeme na rozpálenej panvici na troche rastlinného oleja dozlatista. Prisypeme cukor a počkáme, kým skaramelizuje.
Plnené bagety
Kúsky kuracieho mäsa zmiešame s pikantnou omáčkou. Pridáme nadrobno nakrájanú lahôdkovú cibuľku. Z bagiet odrežeme konce a jednu stranu (pre lepšiu stabilitu). Bagety pozdĺžne narežeme, ale nerozrežeme úplne, roztvoríme a naplníme - nakrájanou kapustou, pikantnou omáčkou s kuracím mäsom a karamelizovanou cibuľou. Bagety poukladáme vedľa seba do zapekacej misy a posypeme nastrúhaným syrom. Bagety pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C do chrumkava.
Servírovanie
Plnené bagety servírujeme s rukolovým šalátom a nakrájanými cherry paradajkami ochutenými dresingom z olivového oleja a balsamica.