0
23
Zapečené bagety s pikantným kuracím mäsom

Zapečené bagety s pikantným kuracím mäsom

2 h 20 m
4 porcie
  • 4 kuracie štvrte
  • 500 ml vody
  • 100 g zeleru
  • 3 mrkvy
  • 1 menší petržlen
  • 5 guľôčok nového korenia Mikado
  • 5 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 6 bobkových listov Mikado
  • rastlinný olej Promienna
  • 100 g údenej slaniny na plátky Dulano
  • 2 a 1/2 cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 100 ml krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • 100 ml jemného kečupu Mikado
  • 2 lyžice grilovacieho korenia Mikado
  • 1 lyžica mletej štipľavej papriky Mikado
  • 2 lyžice medu Confeira
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 1 lyžica kryštálového cukru Castello
  • 4 francúzske bagety
  • 200 g bielej kapusty
  • 100 g plnotučného syra Eidam Bluedino
  • 125 g rukoly
  • 200 g cherry paradajok
  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 1 lyžica balsamica Acentino

Potrebujeme

  • lis na zemiaky
  • zapekaciu misu
  • panvicu
  • nôž na pečivo

Kuracie štvrte

Do hrnca s vodou vložíme na väčšie kúsky nakrájaný zeler, 1 menšiu mrkvu, petržlen a divoké korenie - guľôčky nového, čierneho korenia a bobkové listy. Pridáme kuracie štvrte a varíme na miernom ohni približne 1,5 hodiny domäkka. Potom mäso vyberieme, necháme trochu vychladnúť a oberieme od kostí.

Pikantná omáčka

V hrnci rozpálime trochu rastlinného oleja, na ktorom orestujeme na malé kúsky nakrájanú slaninu, nadrobno nasekanú 1/2 cibule, na plátky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájanú mrkvu.

Pridáme paradajky z konzervy, kečup a orestujeme. Ochutíme grilovacím korením, štipľavou paprikou a medom. Premiešame a podlejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a varíme asi 20 minút. Podľa potreby podlievame vývarom.

Karamelizovaná cibuľka

2 cibule nakrájame na pásiky a orestujeme na rozpálenej panvici na troche rastlinného oleja dozlatista. Prisypeme cukor a počkáme, kým skaramelizuje.

Plnené bagety

Kúsky kuracieho mäsa zmiešame s pikantnou omáčkou. Pridáme nadrobno nakrájanú lahôdkovú cibuľku. Z bagiet odrežeme konce a jednu stranu (pre lepšiu stabilitu). Bagety pozdĺžne narežeme, ale nerozrežeme úplne, roztvoríme a naplníme - nakrájanou kapustou, pikantnou omáčkou s kuracím mäsom a karamelizovanou cibuľou. Bagety poukladáme vedľa seba do zapekacej misy a posypeme nastrúhaným syrom. Bagety pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C do chrumkava.

Servírovanie

Plnené bagety servírujeme s rukolovým šalátom a nakrájanými cherry paradajkami ochutenými dresingom z olivového oleja a balsamica.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info