5
24
Dusená hovädzia nožina na pive

Dusená hovädzia nožina na pive

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 600 g hovädzej nožiny
  • olivový olej Primadonna
  • nové korenie Kania
  • 3 bobkové listy Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 veľká mrkva
  • 1 veľký petržlen
  • 150 g zeleru
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 140 g paradajkového pretlaku Freshona
  • 500 ml tmavého piva
  • čerstvý tymian


Servírovanie

  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 chlieb
  • 1 strúčik cesnaku

Potrebujeme

veľký kastról


POSTUP

V rozohriatom kastróle s olejom restujeme očistené mäso nakrájané na menšie kúsky. Ochutíme novým korením a bobkovými listami. Po chvíli osolíme, okoreníme a opekáme zo všetkých strán.

Keď sa mäso zatiahne, pridáme koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler) nakrájanú na hranolčeky, soľ, korenie a premiešame. Po chvíli vložíme do kastróla aj cibuľu a cesnak nasekané nadrobno. Podľa potreby prilejeme olej a primiešame paradajkový pretlak. Krátko orestujeme, podlejeme pivom a horúcou vodou tak, aby mäso bolo zaliate. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka 60 až 90 minút.  

Tip: Podľa potreby prilievame horúcu vodu aj počas dusenia.

Na záver dochutíme najemno nasekaným tymianom.


Servírovanie

Porciu dusenej hovädzej nožiny posypeme nadrobno nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky a servírujeme s na oleji opečeným krajcom chleba, ktorý jemne potrieme cesnakom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • Ferra
    27. november 2022, 22:44

    výborný a jednoduchý

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      30. november 2022, 10:16

      Dobrý deň, ďakujeme za váš komentár. Veríme, že si obľúbite aj ostatné naše recepty. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. november 2021, 13:07

    Veľmi zle brrr...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. máj 2021, 13:35

    Výborný recept v jednom hrnci,robila som ho na chalupe a chutil všetkým 😉

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. apríl 2021, 17:16

    Varil som presne podľa receptu a boli sme aj s manželkou veľmi spokojní. Vzhľadom nato, že sa jedná o hovädziu nožinu je treba počítač s varením min. dve hodiny a potom je mäso jemné. Jedná sa vlastne o prípravu tzv. eintopf. miro.vdk

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. apríl 2021, 18:25

    Tak som skúsil tento recept. Lebo sa mi pozdával. Presne podľa videa. Môžem povedať, že ho nedoporučujem nikomu. Ja sa považujem dosť za gurmána, no zjesť by toto jedlo mal problém aj obyčajný jedák. Trvalo nám s manželkou hodinu,kým sme ho dorobili do stavu, aby to bolo jedlé, teda aj chutné. Som maximálne sklamaný z tohto receptu a určite ho nedoporučujem, aby ste ho čo len skúsili. Nakoniec po našich dlhoročných skúsenostiach sme urobili chutné jedlo a zjedli sme ho.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. apríl 2021, 09:39

      Dobrý deň, ďakujeme za Váš komentár. Podelíte sa prosím s nami o Vaše tipy, ako recept upraviť? Možno pomôžu i ďalším fanúšikom Kuchyne Lidla, ktorým sa recept zapáčil. Sme však radi, že sa Vám s manželkou nakoniec podarilo jedlo dovariť tak, aby vám obom chutilo. Ďakujeme a prajeme pekný deň.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        10. apríl 2021, 15:42

        Najlepšie všetko spolu dať do tlakoveho hrnca, samozrejme mäsko opražiť ,pridať zvyšok veci a dobrota je za chvíľu hotova

        Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať