Vyprážané držky s pečenými zemiakmi a tatárskou omáčkou
Suroviny
- 1 kg zemiakov
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- čerstvý rozmarín
- 500 g hovädzích držiek
- 4 vajcia
- 150 g hladkej múky Belbake
- 350 g strúhanky Belbake
- 1 l rastlinného oleja Vita D´or
- 150 g majonézy Kania
- 1 strúčik cesnaku
- 2 zavárané uhorky Freshona
- 1 lahôdková cibuľka
- 1 hrsť šalátu mix
- šťava z ½ citróna
Servírovanie
- 1 lahôdková cibuľka
Potrebujeme
Plech, kuchynské papierové utierky
POSTUP
Umyté zemiaky so šupkou nakrájame na mesiačiky. Preložíme na plech, polejeme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením, posypeme rozmarínom, premiešame a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 45 minút.
Držky uvaríme domäkka.
Vajcia osolíme, okoreníme a rozšľaháme.
Držky obalíme v trojobale (múka, vajcia, strúhanka). Nadbytočnú múku oklepeme a vyprážame na rozpálenej panvici s olejom dozlatohneda.
Majonézu v miske zmiešame so strúhaným cesnakom a uhorkami. Pridáme nasekanú lahôdkovú cibuľku, soľ, korenie a dôkladne premiešame.
Držky vyberieme z panvice, preložíme na tanier vystlaný papierovými utierkami a osolíme.
Šalát ochutíme citrónovou šťavou a olivovým olejom .
Servírovanie
Vyprážané držky servírujeme s pečenými zemiakmi, listovým šalátom a tatárskou omáčkou, ktorú ešte po povrchu posypeme nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.