Kuracie soté so šampiňónmi
- 500 g kuracích pŕs
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 žltá paprika
- 120 g hnedých šampiňónov
- 120 g cherry paradajok
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice masla Pilos
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 500 ml horúceho vývaru
- 250 g Basmati ryže Golden Sun
Postup
Potrebujeme
- sitko
Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na tenké rezance, bielu časť lahôdkovej cibuľky a cesnak nadrobno, papriku na prúžky, šampiňóny a cherry paradajky podľa veľkosti na ¼ alebo ½.
V hrnci s rozohriatym olivovým olejom orestujeme kúsky kuracích pŕs. Keď sa mäso zatiahne, pridáme šampiňóny, cibuľu a cesnak. Restujeme, kým všetky suroviny získajú zlatistú farbu.
Potom pridáme nakrájanú papriku a cherry paradajky. Ochutíme soľou, korením a ďalej opekáme. Medzitým pripravíme v menšom kastróliku z masla a múky svetlú zápražku. Soté podlejeme horúcim vývarom, primiešame zápražku a varíme na miernom ohni, kým mäso a zelenina zmäknú.
Ryžu uvaríme v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale. Potom scedíme.
SERVÍROVANIE
Soté podávame s ryžou, ozdobené nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.