0
60
Kuracie soté so šampiňónmi

Kuracie soté so šampiňónmi

40 min
4 porcie
  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 žltá paprika
  • 120 g hnedých šampiňónov
  • 120 g cherry paradajok
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • 500 ml horúceho vývaru
  • 250 g Basmati ryže Golden Sun

Postup

Potrebujeme

  • sitko

Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na tenké rezance, bielu časť lahôdkovej cibuľky a cesnak nadrobno, papriku na prúžky, šampiňóny a cherry paradajky podľa veľkosti na ¼ alebo ½.

V hrnci s rozohriatym olivovým olejom orestujeme kúsky kuracích pŕs. Keď sa mäso zatiahne, pridáme šampiňóny, cibuľu a cesnak. Restujeme, kým všetky suroviny získajú zlatistú farbu.

Potom pridáme nakrájanú papriku a cherry paradajky. Ochutíme soľou, korením a ďalej opekáme. Medzitým pripravíme v menšom kastróliku z masla a múky svetlú zápražku. Soté podlejeme horúcim vývarom, primiešame zápražku a varíme na miernom ohni, kým mäso a zelenina zmäknú.

Ryžu uvaríme v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale. Potom scedíme.

SERVÍROVANIE

Soté podávame s ryžou, ozdobené nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať