0
8
Zapekané hrušky s vanilkovým pudingom

Zapekané hrušky s vanilkovým pudingom

30 min
8 porcií

Zapekané hrušky

  • 4 hrušky
  • 2 krehké cestá Belbake
  • 2 lyžičky mletej škorice Mikado
  • 1 vajíčko na potretie

Puding

  • 700 ml mlieka Pilos
  • 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
  • 1 vanilkový puding
     

Postup

Potrebujeme

  • škrabku na zeleninu
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie

Hrušky ošúpeme, rozrežeme na polovice a vyberieme z nich jadrovníky a stred, ktorý je tvrdší. Cesto rozvinieme, rozrežeme ho na 4 rovnaké časti a poprášime škoricou. Do každej časti zabalíme polovicu hrušky. Z prebytočného cesta vytvarujeme lístočky. Hrušky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, priložíme lístky z cesta a opäť potrieme vajíčkom.
Pečieme pri teplote 200 °C približne 20 minút, kým nebudú hrušky zlatisté.

Medzitým uvaríme podľa návodu redší puding. Uvarený puding prelejeme do misiek, v ktorých budeme servírovať hrušky, a necháme ho vychladnúť. Na vychladnutý puding položíme dozlatista
upečené a vychladnuté hrušky.
 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať