Zapekané hrušky s vanilkovým pudingom
Zapekané hrušky
- 4 hrušky
- 2 krehké cestá Belbake
- 2 lyžičky mletej škorice Mikado
- 1 vajíčko na potretie
Puding
- 700 ml mlieka Pilos
- 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
- 1 vanilkový puding
Postup
Potrebujeme
- škrabku na zeleninu
- plech na pečenie
- papier na pečenie
Hrušky ošúpeme, rozrežeme na polovice a vyberieme z nich jadrovníky a stred, ktorý je tvrdší. Cesto rozvinieme, rozrežeme ho na 4 rovnaké časti a poprášime škoricou. Do každej časti zabalíme polovicu hrušky. Z prebytočného cesta vytvarujeme lístočky. Hrušky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, priložíme lístky z cesta a opäť potrieme vajíčkom.
Pečieme pri teplote 200 °C približne 20 minút, kým nebudú hrušky zlatisté.
Medzitým uvaríme podľa návodu redší puding. Uvarený puding prelejeme do misiek, v ktorých budeme servírovať hrušky, a necháme ho vychladnúť. Na vychladnutý puding položíme dozlatista
upečené a vychladnuté hrušky.