0
9
Palacinková torta s mascarpone, hroznom a figami

Palacinková torta s mascarpone, hroznom a figami

1 h 10 m
12 porcií

Dnes vám Veronika aj spolu s naším kuchárom Marcelom ukážu, že kombinácia mascarpone, hrozna a fíg predstavuje lahodný zážitok. Ak hľadáte ľahký a chutný dezert, táto palacinková torta je to pravé pre vás.  

Suroviny

Palacinky

  • 5 vajec
  • štipka soli Kania
  • 20 g kryštálového cukru Belbake
  • 180 g hladkej múky Belbake
  • 50 g kakaa Belbake
  • 500 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 80 g prepusteného masla (ghee) Pilos


Plnka

  • 500 g roztierateľného tvarohu Pilos
  • 200 g mascarpone Lovilio
  • 100 g práškového cukru Belbake
  • 500 g kyslej smotany Pilos (30 %)
  • 12 čerstvých fíg
  • 200 g bieleho hrozna
  • 200 g tmavého hrozna
  • 1 hrsť čerstvej mäty

Potrebujeme

  • panvicu na palacinky, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 22 cm

POSTUP

Palacinky

V mise zmiešame vajcia, štipku soli a cukor.

Tip: Cukor do cesta pridáme v malom množstve, aby sa nám palacinky pri smažení nepripaľovali. 

Postupne pridávame cez sitko preosiatu múku a 20 g kakaa a postupne prilievame mlieko. Premiešame a necháme aspoň 1 hodinu odstáť v chladničke.

Palacinky smažíme na prepustenom masle.

Tip: Maslo klarifikujeme, aby sme ho zbavili mliečnej bielkoviny a palacinky sa pri dlhšom smažení nepripaľovali. Ako náhradu prepusteného masla môžeme použiť ghee maslo. Pozrite si postup ako pripraviť prepustené maslo.

Plnka

V druhej mise zmiešame tvaroh, mascarpone, práškový cukor a kyslú smotanu.

Z umytých a osušených 6 fíg odstránime stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovice.

Dno tortovej formy potrieme vrstvou krému. Palacinku zabalíme a uložíme do formy spojom nadol. Takto pripravíme aj zvyšné palacinky a do medzier, ktoré nám vo forme vznikli, dôkladne povtláčame ovocie a krém.

Tip: Snažíme sa vyplniť každý voľný priestor, aby sa torta po stuhnutí nerozpadala. 

Zvyšným krémom natrieme povrch torty a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do nasledujúceho dňa.

Servírovanie

Palacinkovú tortu servírujeme posypanú zvyšným kakaom a dozdobenú mesiačikmi fíg, hroznom a lístkami mäty.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať