Rýchly višňový koláč
Suroviny
- 1 kg mrazených višní Freshona
- 60 g trstinového cukru Belbake
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 180 g hladkej múky Belbake
- 110 g trstinového cukru Belbake
- 150 g masla Pilos
- 100 g mletých mandlí Alesto
Servírovanie
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Potrebujeme
hlbší pekáč alebo plech s priemerom 30 cm
POSTUP
V pekáči zohrejeme višne s trstinovým cukrom. Po chvíli (cca 3 – 5 minútach) pridáme kukuričný škrob. Miešame, kým višne dosiahnu gélovú konzistenciu. Odložíme nabok.
Hladkú múku, trstinový cukor, maslo a mleté mandle rukami spracujeme na mrveničku, ktorú rovnomerne nasypeme po povrchu višní. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút dochrumkava.
Servírovanie
Višňový koláč preložíme do misky, prelejeme smotanou na šľahanie a podávame.