Zapečené bravčové karé s gorgonzolou a šunkou
- 8 plátkov bravčového karé
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- grécky olivový olej Primadonna
- 4 plátky vidieckej šunky Dulano
- 200 g syra gorgonzola Lovilio
- 8 cherry paradajok
- 80 g masla Pilos
- 100 ml suchého bieleho vína
- čerstvá bazalka
- 2 baklažány
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- 2 – 3 štipľavé papričky
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 citrón
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- grilovaciu panvicu
- sitko
- kuchynské utierky
Zapečené bravčové karé
Plátky bravčového karé umyjeme a osušíme. Prikryjeme ho potravinovou fóliou a zľahka naklepeme. Ochutíme soľou a čiernym korením. Bravčové karé restujeme na rozpálenej grilovacej panvici na troche olivového oleja z každej strany 2 – 3 minúty. Po chvíli pridáme na panvicu plátky šunky, ktoré sme rozdelili na polovice.
Keď je mäso orestované, na každý plátok položíme orestovanú šunku, lyžicu syra gorgonzola a na plátky nakrájané cherry paradajky. Na panvicu pridáme maslo a podlejeme vínom. Bravčové karé pečieme vo vyhriatej rúre pod grilom pri 230 °C približne 3 minúty. Na záver pridáme na každý plátok natrhané lístky bazalky.
Restovaný baklažán
Umyté a osušené baklažány nakrájame na väčšie kocky. Dôkladne ich osolíme a necháme 5 – 10 minút odstáť, aby sme baklažány zbavili horkosti. Potom ich umyjeme pod studenou tečúcou vodou a osušíme. Baklažány restujeme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja. Ochutíme čiernym korením. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a štipľavé papričky, ktoré sme zbavili semienok. Restujeme dozlatista. Na záver pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, stiahneme z ohňa a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu restovaného baklažánu. Naň položíme 2 plátky bravčového karé so šunkou a syrom gorgonzola. Jedlo môžeme pred podávaním pokvapkať výpekom.