0
16
Zapečené bravčové karé s gorgonzolou a šunkou

Zapečené bravčové karé s gorgonzolou a šunkou

40 min
4 porcie
  • 8 plátkov bravčového karé
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • grécky olivový olej Primadonna
  • 4 plátky vidieckej šunky Dulano
  • 200 g syra gorgonzola Lovilio
  • 8 cherry paradajok
  • 80 g masla Pilos
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • čerstvá bazalka
  • 2 baklažány
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • 2 – 3 štipľavé papričky
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 citrón

Potrebujeme

  • potravinovú fóliu
  • tĺčik na mäso
  • grilovaciu panvicu
  • sitko
  • kuchynské utierky

Zapečené bravčové karé

Plátky bravčového karé umyjeme a osušíme. Prikryjeme ho potravinovou fóliou a zľahka naklepeme. Ochutíme soľou a čiernym korením. Bravčové karé restujeme na rozpálenej grilovacej panvici na troche olivového oleja z každej strany 2 – 3 minúty. Po chvíli pridáme na panvicu plátky šunky, ktoré sme rozdelili na polovice.

Keď je mäso orestované, na každý plátok položíme orestovanú šunku, lyžicu syra gorgonzola a na plátky nakrájané cherry paradajky. Na panvicu pridáme maslo a podlejeme vínom. Bravčové karé pečieme vo vyhriatej rúre pod grilom pri 230 °C približne 3 minúty. Na záver pridáme na každý plátok natrhané lístky bazalky.

Restovaný baklažán

Umyté a osušené baklažány nakrájame na väčšie kocky. Dôkladne ich osolíme a necháme 5 – 10 minút odstáť, aby sme baklažány zbavili horkosti. Potom ich umyjeme pod studenou tečúcou vodou a osušíme. Baklažány restujeme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja. Ochutíme čiernym korením. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a štipľavé papričky, ktoré sme zbavili semienok. Restujeme dozlatista. Na záver pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, stiahneme z ohňa a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu restovaného baklažánu. Naň položíme 2 plátky bravčového karé so šunkou a syrom gorgonzola. Jedlo môžeme pred podávaním pokvapkať výpekom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info