8
11
Krémový cheesecake so sušienkami

Krémový cheesecake so sušienkami

1 h 30 m
12 porcií

 

Korpus

  • 180 g Neo sušienok Sondey
  • 100 g hladkej múky Castello
  • 70 g roztopeného masla Pilos

 

Náplň

  • 300 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic
  • 300 g tučného roztierateľného tvarohu Pilos
  • 300 g kyslej smotany Pilos (18 %)
  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 4 vajíčka
  • 180 g Neo sušienok Sondey

 

Poleva

  • 250 g kyslej smotany Pilos (18 %)
  • 40 g práškového cukru Casstello

 

Ozdoba

  • 90 g Neo sušienok Sondey

POSTUP

POTREBUJEME

  • sekací mixér
  • okrúhlu formu s vyberateľným dnom (priemer 24 cm)
  • robot s nadstavcom lopatka
  • misku na vodný kúpeľ

 

Čas tuhnutia

  • 12 hodín

 

Korpus

V mixéri rozomelieme sušienky, zmiešame s hladkou múkou a roztopeným maslom. Vzniknutou zmesou vystelieme dno formy a vyrobíme aj 1 cm vysoké okraje po celom obvode formy. Pomocou lyžičky zmes rovnomerne utlačíme. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Predpečený korpus necháme vychladnúť.

 

Náplň

V robote zmiešame nátierku z čerstvého syra, tvaroh a smotanu. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. K tvarohovej zmesi na najnižšej rýchlosti zašľaháme po jednom vajíčka. Potom ešte zašľaháme vlažnú roztopenú čokoládu. Na predpečený korpus rovnomerne nalejeme malú časť krému. Naň poukladáme vrstvu sušienok a pritlačíme ku dnu, aby sa počas pečenia nehýbali. Zalejeme zvyšným krémom a pečieme v rúre vyhriatej na 120 °C približne 1 hodinu. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a následne ho dáme stuhnúť do chladničky.

 

Poleva

Smotanu s cukrom vymiešame dohladka a rovnomerne nanesieme na cheesecake. Necháme ho stuhnúť v chladničke ideálne cez noc. Na druhý deň uvoľníme z formy a ozdobíme sušienkami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    13. október 2020, 07:55

    Uplne ma prekvapil. Je fantastickyyyh

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. máj 2020, 18:23

    Dobrý deň, piekla som tento Cheesecake a je fantastický všetci si ho pochvaľovali. Určite odporúčam upiecť a nemusíte sa báť je jednoduchý na prípravu.😉

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. november 2019, 10:00

    Dobrý deň, včera som piekla tento cheesecake, je fantastický, všetci si pochvalovali, ja som ho ale piekla na 160°, asi mám starú trúbu a na 120° nie a nie upiecť 😁 Odporúčam upiecť u nás veľmi chutil 👨‍👩‍👧

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. november 2019, 09:29

    Ja by som postupovala podla videa. Veronika tam dava muku. Iste by nespravila taku chybu ze by povedala muku a dala cukor. Moj nazor , a prosim ked to niekdo bude robit o komentar. Dakujem

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      12. november 2019, 09:58

      Dobrý deň, ďakujeme za upozornenie. Do korpusu použite hladkú múku. Chyba v postupe bude opravená. S pozdravom, Váš Lidl tím.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. november 2019, 18:49

    Podľa videa by mala ísť do korpusu múka. V postupe je chyba.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      12. november 2019, 09:58

      Dobrý deň, ďakujeme za upozornenie. Do korpusu použite hladkú múku. Chyba v postupe bude opravená. S pozdravom, Váš Lidl tím.

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info