Krémový cheesecake so sušienkami
Korpus
- 180 g Neo sušienok Sondey
- 100 g hladkej múky Belbake
- 70 g roztopeného masla Pilos
Náplň
- 300 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic
- 300 g tučného roztierateľného tvarohu Pilos
- 300 g kyslej smotany Pilos (18 %)
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 4 vajíčka
- 180 g Neo sušienok Sondey
Poleva
- 250 g kyslej smotany Pilos (18 %)
- 40 g práškového cukru Casstello
Ozdoba
- 90 g Neo sušienok Sondey
POSTUP
POTREBUJEME
- sekací mixér
- okrúhlu formu s vyberateľným dnom (priemer 24 cm)
- robot s nadstavcom lopatka
- misku na vodný kúpeľ
Čas tuhnutia
- 12 hodín
Korpus
V mixéri rozomelieme sušienky, zmiešame s hladkou múkou a roztopeným maslom. Vzniknutou zmesou vystelieme dno formy a vyrobíme aj 1 cm vysoké okraje po celom obvode formy. Pomocou lyžičky zmes rovnomerne utlačíme. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Predpečený korpus necháme vychladnúť.
Náplň
V robote zmiešame nátierku z čerstvého syra, tvaroh a smotanu. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. K tvarohovej zmesi na najnižšej rýchlosti zašľaháme po jednom vajíčka. Potom ešte zašľaháme vlažnú roztopenú čokoládu. Na predpečený korpus rovnomerne nalejeme malú časť krému. Naň poukladáme vrstvu sušienok a pritlačíme ku dnu, aby sa počas pečenia nehýbali. Zalejeme zvyšným krémom a pečieme v rúre vyhriatej na 120 °C približne 1 hodinu. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a následne ho dáme stuhnúť do chladničky.
Poleva
Smotanu s cukrom vymiešame dohladka a rovnomerne nanesieme na cheesecake. Necháme ho stuhnúť v chladničke ideálne cez noc. Na druhý deň uvoľníme z formy a ozdobíme sušienkami.