6
8
Pomarančová smotanová torta

Pomarančová smotanová torta

1 h 0 m
8 porcií

Korpus

  • 4 vajíčka
  • 135 g práškového cukru Castello
  • 125 g hrubej múky Castello
  • kôra a šťava z 1 pomaranča

Plnka

  • 300 g delaktózovanej kyslej smotany Pilos (20 %)
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 2 vanilínové cukry

Poleva

  • šťava z ½ pomaranča
  • ½ lyžičky zemiakového škrobu Castello
  • 1 lyžica hnedého cukru Belbake
  • Na ozdobenie:
  • 150 g dlhých piškót Sondey

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • tortovú formu s priemerom 18 cm
  • papier na pečenie
  • stužku na previazanie

Postup

Korpus

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. K našľahanej žĺtkovej zmesi po častiach ručne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Na záver pridáme nastrúhanú kôru a šťavu z pomaranča. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Do takto pripravenej formy vylejeme cesto a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Po 20 minútach cesto skontrolujeme, ak ešte nie je upečené, dopekáme ďalších 10 -15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

Plnka

Obe smotany vymiešame spolu s vanilínovým cukrom na tuhý krém.

Poleva

Do kastróla nalejeme pomarančovú šťavu a prisypeme škrob. Dôkladne rozmiešame a pridáme cukor. Chvíľu povaríme, aby omáčka zhustla.

Torta

Vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na tri časti. Z každej časti odrežeme po obvode asi 1 cm pásik (teda zmenšíme korpus). Na dno tortovej formy položíme spodnú časť korpusu a boky tortovej formy vyložíme piškótami, z ktorých sme predtým zrezali konce, aby stáli. Na spodnú časť korpusu navrstvíme 1/3 plnky, položíme ďalšiu časť korpusu a opäť navrstvíme krém. Priložíme poslednú časť korpusu a navrstvíme poslednú časť krému. Tortu dáme na noc stuhnúť do chladničky. Na druhý deň dozdobíme tortu pomarančovou polevou a môžeme previazať stužkou.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    27. august 2016, 18:05

    vyzerá dokonalo :) mňa by zaujímalo, čo by som mohla robiť s tými odrezkami z korpusu :) zdá sa mi to škoda vyhodiť ! :)

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      30. august 2016, 19:46

      Dobrý deň Hosť, zo zvyškov korpusu môžete pripraviť napríklad pop cakes - zvyšné cesto rozmrvte, pridajte k nemu lieskovo-orieškový krém a miešajte, pokým sa prísady nespoja. Rukami tvarujte menšie guľôčky, ktoré môžete ozdobiť čokoládovou polevou, nasekanými orechmi, či strúhaným kokosom. Veľa úspechov pri pečení a varení želá Tím kuchynalidla.sk.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. august 2016, 22:50

    Výborná skúšala som.

    Odpovedať
  • Martina Halajová
    30. júl 2016, 19:25

    Nedá sa pustiť ani po prihlásení:((

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      01. august 2016, 11:02

      Dobrý deň Martina, spustenie videí nie je podmienené registráciou na stránke. Interne sme to otestovali a video funguje bez problémov. Napíšte nám prosím, cez aký prehliadač Vám video nešlo načítať, prípadne aké zariadenie ste použili (pc, mobil alebo tablet). Ďakujeme pekne. Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. júl 2016, 14:20

    Video nejde s registraciou ci bez nej👍

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      01. august 2016, 11:00

      Dobrý deň Hosť, spustenie videí nie je podmienené registráciou na stránke. Interne sme to otestovali a video funguje bez problémov. Napíšte nám prosím, cez aký prehliadač Vám video nešlo načítať, prípadne aké zariadenie ste použili (pc, mobil alebo tablet). Ďakujeme pekne. Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. júl 2016, 14:18

    velka chyba registracie

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info