Zdravá miska s kuracím mäsom, avokádom a quinoou
Zdravá miska
- 400 g kuracích pŕs
- 1 lyžica nasekaného čerstvého tymianu
- 1 lyžička mletej ostrej papriky Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 2 lyžice repkového oleja Vita D'or
- 500 g vopred uvarenej zmesi quinoy a bulguru Golden Sun
- 4 hrste rukoly
- 100 g uhorky
- 1 hrsť čerstvého koriandru
- 100 g mrkvy
- 1 mango
- 1 zväzok reďkoviek
- 2 avokáda
- 2 lyžice ľanových semienok
- 2 lyžice lúpaných slnečnicových semienok Alesto
- 1 lahôdková cibuľka
Dresing
- 100 g majonézy Kania
- 1 lyžica francúzskej dijonskej horčice Kania
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- šťava z 1 limetky
POSTUP
Zdravá miska
Očistené kuracie prsia nakrájame na kocky, ochutíme nasekaných tymianom, ostrou paprikou, korením, soľou, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame. Opečieme v panvici s rastlinným olejom do chrumkava. Hotové mäso prikryjeme pokrievkou a necháme odpočinúť.
Dresing
Dresing pripravíme dôkladným zmiešaním majonézy (alebo bieleho jogurtu), horčice, sladkej papriky a limetkovej šťavy. Dochutíme soľou a korením. V prípade potreby môžeme zriediť trochou vody.
Tip: Pre zdravšiu zálievku použite jogurt namiesto majonézy.
Servírovanie
Bulgur s quinoou rozdelíme do 4 väčších misiek alebo hlbokých tanierov. Postupne pridáme čerstvú rukolu, opečené kuracie mäso (výpekom prelejeme zmes bulguru a quinoy), uhorku nakrájanú na hranolčeky, koriander, mrkvu na rezance, mango na plátky, reďkovky na štvrtiny, avokádo na kúsky, ľanové a slnečnicové semienka a na kolieska nasekanú lahôdkovú cibuľku. Dresing podávame v samostatnej miske.
Tip: Zdravá miska sa výborne hodí ako rýchly obed do krabičky, napríklad do práce.